Bågar och bubbel – endast för brudar

När Hojrocks ”Brudar, Bågar & Bubbel” blev så populärt att ett fåtal timmar inte räckte till bestämde sig arrangören Peter Gustafsson att det skulle få ta större plats. Nu arrangeras det som ett helt eget event på Västerviks Resort kommande helg.

En allt vanligare syn - tjejer och motorcyklar. Nu får de ett eget event i samarbete mellan Hojrock och Västervik Resort.

En allt vanligare syn - tjejer och motorcyklar. Nu får de ett eget event i samarbete mellan Hojrock och Västervik Resort.

Foto:

Västervik2016-06-01 11:00

Brudar, Bågar & Bubbel är en träff för alla tjejer som är nyfikna på mc-världen. Eventet startar på fredag och pågår till och med söndag och är ett samarbete mellan Hojrock och Västervik Resort.

– Här ska man kunna fråga om vad som helst. Tjejer har ofta helt andra frågeställningar än killar när det gäller utrustning och hojar, säger Ann-Marie Englund.

– Vi vill också visa att vi som åker hoj är som vilka tjejer som helst, säger Lina Ramshage Oskarsson.

– Det är fortfarande en manlig värld, men här kommer allt handla om tjejer och mc. Branschen behöver få upp ögonen för att vi finns och att vi gärna handlar, säger Therése Klingstedt.

Vilken erfarenhet av hojåkning har ni?

- Jag hade häst till år 2000 då jag istället köpte cross och ganska snart hamnade på en riktig mc, säger Therése Klingstedt som kör en HD softail 1338 kubik från 1999.

– Jag har alltid tyckt att det varit cool med mc och tog kort på tung mc när jag var 25 år, säger Ann-Marie Englund som kör en Triumph Tiger 1050 kubik från 2007.

– Jag övningskörde i tre år innan jag tog kort på tung mc i höstas, säger Lina Ramshage Oskarsson som kör en HD sportster 1200 kubik custom från 2001.

Vill påverka branschen

Tredagarseventet innehåller bland annat föreläsare som Annie Seel, Cecilia Walton och Martina Haag och underhållning av Mr Polisong and the Pitcrew och Art Nation. Det blir även lektioner i körteknik, utställare och mc-utflykt.

– Eftersom det finns ett stort och växande intresse när det gäller tjejer och hojar, både som ”spätta” och åkare, vill vi visa det som finns och samtidigt påverka branschen. Vi vill ha kläder och bågar som passar tjejer, inte leta bland killarnas utbud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om