Bara tio kommuner har lÀgre löner

LÀrarlönerna i VÀstervik fortsÀtter att ligga i botten i Sverige. I LÀrarförbundets ranking kommer VÀstervik först pÄ plats 280 av landets 290 kommuner. - Vi kommer att jobba mÄlmedvetet med att höja lÀrarlönerna under flera Är framöver, lovar kommunstyrelsens ordförande Harald Hjalmarsson (M).

Kvar i botten. LÀrarna i VÀsterviks kommun hamnade pÄ plats 280 i LÀrarförbundets ranking. Harald Hjalmarsson vill höja lönerna.

Kvar i botten. LÀrarna i VÀsterviks kommun hamnade pÄ plats 280 i LÀrarförbundets ranking. Harald Hjalmarsson vill höja lönerna.

Foto:

VĂ€stervik2014-09-03 06:45


Den urusla placeringen i löneligan Àr knappast en bekantskap för VÀsterviks kommun. I fjolÄrets ranking hamnade VÀstervik 278 i löneligan, 2012 blev det plats 276 och 2011 248.
I Är hamnar man dock Ànnu sÀmre. LÀrarlönerna i VÀstervik Àr de elfte lÀgsta i landet. Hela 279 kommuner av landets 290 har högre lÀrarlöner Àn VÀsterviks kommun.
- LÀrarna gör ett fantastiskt jobb och vi vill premiera det. Vi har pÄbörjat en satsning för att höja lÀrarlönerna och den kommer vi att fortsÀtta med. Att vi kommer sÄ lÄgt Àr föga smickrande.Vi mÄste kunna hÀvda oss i konkurrensen med andra kommuner och att höja lÀrarlönerna Àr ett vallöfte frÄn vÄr sida, sÀger Hjalmarsson.
Hur mycket lÀrarlönerna ska höjas med kan inte Hjalmarsson svara pÄ.
- Inte i nulÀget.
Han kan inte heller garantera en högre plats i LÀrarförbundets löneliga till nÀsta Är.
- Det Àr mÄnga kommuner som satsar pÄ högre lÀrarlöner, men det jag kan sÀga Àr att vi ska höja lönerna och kommer att jobba med det mÄlmedvetet under flera Är framöver.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om