Barnavårdscentralen i Ankarsrum stängd

Från och med 1 september är barnavårdscentralen i Ankarsrum nedlagd. I fortsättningen hänvisas barnfamiljer från den västra delen av kommunen till Familjecentralen i Västervik. - Vi tror att det här ger en bättre kvalité, säger landstingets barnavårdschef Patrik Glasberg.

Västervik2013-09-03 06:37

Det föds cirka 30 barn om året i det upptagningsområde som täcktes in av barnavårdscentralen i Ankarsrum. Beslutet om stängningen har varit omdiskuterat, men trädde i kraft den 1 september. Ungefär 130 barn som tidigare har besökt BVC i Ankarsrum hänvisas nu till Familjecentralen i Västervik.
- Familjecentralen i Västervik får ett utökat antal besök och det blir fler familjer som kommer dit. Annars blir det ingen skillnad. Tidigare har en sköterska åkt från Västervik till Ankarsrum en eller två gånger i veckan. Det är samma resurs nu, men skillnaden är att den är fast stationerad i Västervik, säger Glasberg och fortsätter:
- Vi kommer fortsätta att göra hembesök i Ankarsrum, när barnet är nyfött och om behov finns. Men vi tror att servicen ökar när vi samlar fyra verksamheter på samma ställe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om