Basár för välgörenhet

I lördags var det full kommers i Mejeriets stora danssal. Det var föreningen LC43 som ordnade basar för barnkläder och samtidigt lanserade sin nya välgörenhetskampanj "Babyboxen".

Ladys Circle visar "Babyboxen", här Lotti Jilsmo, med bebisen Tove Blom, Elin Nilsson, Anna Liffner, Linda Jansson och Annika Källmark. Foto: Åsa Thaberman

Ladys Circle visar "Babyboxen", här Lotti Jilsmo, med bebisen Tove Blom, Elin Nilsson, Anna Liffner, Linda Jansson och Annika Källmark. Foto: Åsa Thaberman

Foto:

Västervik2017-10-16 14:00

Föreningen LC43 utläses Ladies Circle och är en systerorganisation till mansklubben Round Table. Numret, 43 berättar i vilken ordning klubbarna startats i Sverige. Annika Källmark är ordförande och berättar om klubbens verksamhet.

Vi sysslar med välgörenhet och "cirkling", att knyta kontakter om man till exempel är nyinflyttad i en stad och vill få nya vänner.

Babyboxar

Nu inleder LC43 ett samarbete med förlossningskliniken på Västerviks sjukhus. Om personalen anser att någon patient behöver det kommer de att erbjudas en "babybox" med ett startpaket för en nyfödd med det mesta en ny liten människa behöver de första två veckorna. Boxen innehåller ett set med kläder, blöjor och andra hygienartiklar. Kläderna är "second hand", återvunna kläder som föreningen tagit hand om.

Det är ju i ropet att återvinna kläder, nu, så den här verksamheten gör gott i flera led, det är bra för barnfamiljerna och för naturen, säger Lotti Jilsmo som är aktiv inom LC43.

Klockrent för bebisar

I Mejeriets stora danssal var det basar med barnkläder. Många passade på att sälja urvuxet och andra passade på att fynda.

Vi vill bli av med lite grejer, det kanske kan bli någon annan till nytta och så kan vi tjäna en slant, säger Johanna och Leo Andersson som sitter vid ett bord och säljer kläder och leksaker.

Intresset för att köpa begagnade kläder är stort och många trängdes för att fynda. Sara Rais och dottern Polly hittade en overall och är positiva till initiativet.

Det här är jättebra, det är ju särskilt klockrent till bebisar som kanske bara kan ha kläderna i ett par månader.

Överskott från fikaförsäljning och ej sålda kläder går direkt till nya babyboxar.

Sara Rais hittade en overall till dottern Polly.
Sara Rais hittade en overall till dottern Polly.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om