Bengt Weckfors investerar för framtiden

Solen gassar från en klarblå himmel och det riktigt känns hur värdefull energi bara försvinner till ingen nytta. Detta gäller dock inte hemma hos Bengt Weckfors. - Jag förstår inte varför inte fler investerar i solenergi. Det är ju bra för både miljön och plånboken. Inom några veckor är jag självförsörjande på el - och får dessutom projektet att gå med vinst!

Bengt Weckfors gillar tanken på att själv producera el, och att dessutom kunna bidra till leverans ut på elnätet. "Jag tycker det är bra om fler inser vikten av att satsa på solenergi".

Bengt Weckfors gillar tanken på att själv producera el, och att dessutom kunna bidra till leverans ut på elnätet. "Jag tycker det är bra om fler inser vikten av att satsa på solenergi".

Foto:

Västervik2013-06-18 06:35


En 50 kvadratmeter stor yta täcker nu före detta yogalokalens tak på Bengt Weckfors tomt.
En blänkande svart yta som ska ta tillvara solens överflöd av energi.
Ungefär hälften av energin använder han själv, resten säljs till ett elbolag.
- Jag räknar med att göra en vinst på 6 000 kronor per år när anläggningen fungerar fullt ut, säger Weckfors.

Ekonomiskt försvarbart
Bengt Weckfors flyttade från Eksjö till Piperskärr i februari för att på plats kunna utveckla sitt företag.
Eftersom han är intresserad av alternativa energikällor såg han snart att det fanns goda möjligheter till solenergi på det stora svagt lutande taket till den lokal som finns på tomten.
- Jag letade företag på nätet, men hittade tyvärr ingen här i kommunen som kunde leverera det jag ville ha. Nu är det Polygress Solution AB i Örebro som är totalentreprenör, både när det gäller pappersarbetet och det praktiska.
- Jag har följt utvecklingen inom området och nu börjar solenergi bli mer ekonomiskt försvarbart. Det har hänt mycket när det gäller tekniken, säger Bengt Weckfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om