Beskedet: Gallerian ska fräschas upp

Under 2019 kommer Gallerian att rustas upp. Gallerian som ska byta namn till Tullporten, kommer att renoveras både in- och utvändigt.

Den nu tomma ytan kommer att fyllas med sittplatser och bli mer färgglad.

Den nu tomma ytan kommer att fyllas med sittplatser och bli mer färgglad.

Foto: Amanda Zaza

Västervik2019-01-11 22:00

365Bloggen på västervik.com var först med att rapportera om gallerians uppfräschning och det nya namnet Tullporten. Förslaget kom från stadsarkitekt Ulla-Britta Stävmark efter stadens "Wästra Port" som en gång låg på Storgatan, skriver bloggen.

– Det är ett passande och fint namn, säger Marcus Jacobi på Kuststaden Projektutveckling till 365bloggen.

Gallerians senaste tillskott var klädbutiken Cubus som kom sommaren 2017.

– Just nu håller vi på med fasaden, sen går vi vidare med interiören och p-huset. Det kommer att märkas skillnad, säger Jacobi till bloggen.

Gallerians interiör kommer att piffas upp. Man planerar att sänka innertaket, lägga till sittplatser och fokusera på mer färg, grönska och tydligare skyltning. Kuststaden har även planer på att göra p-huset trevligare med färg, markerade våningsplan och entréer.

Västerviks-tidningen träffar Ida André som jobbar som beauty advisor på Kicks. Hon ser fram emot förändringen och hoppas på att det blir större med fler affärer som kan gynna butikens försäljning.

– Något fik eller matställe hade varit trevligt, säger Ida André.

Utanför gallerian har man redan börjat med renoveringen. Utanför entréen kan man hitta nya sittplatser, cykelställ och fler papperskorgar. Man planerar även att sätta ut blommer under sommartid. När man är färdig med renoveringen av fasaden kommer fästen att sättas upp för ett enkelt "ljustak" över Västra Kyrkogatan.

Gallerian har haft många namn. Under 2019 byter den namn till Tullporten.
Gallerian har haft många namn. Under 2019 byter den namn till Tullporten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!