Hojrock blir av – flera artister är klara

Den som längtat efter Hojrock ända sedan 2019 kan nu glädjas. I år blir det fest igen, med ett mer sammanhållet festivalområde och mer musik.

Smith & Thell har slagit igenom stort. Deras hit "Goliath" har snart 37 milijoner lyssningar på Spotify.

Smith & Thell har slagit igenom stort. Deras hit "Goliath" har snart 37 milijoner lyssningar på Spotify.

Foto: Erik Simander/TT

Västervik2022-02-16 13:05

Under 2020 och 2021 blev det som bekant ingen mc-fest på Västervik Resort, Hojrock ställdes in. Resorten själva valde att formulera det annorlunda, man sköt fram 2020 års upplaga till året efter, även 2021 års evenemang fick maka på sig.

Anledningen till att det inte blev av stavas, som för mycket annat, coronapandemin. Restriktioner och smittspridning gjorde evenemanget, som brukar locka tusentals besökare varje år, omöjligt att genomföra.

Men nu ser läget bättre ut än på länge, och restriktionerna är borta sedan drygt en vecka tillbaka. Och resorten har valt att gasa.

undefined
Nu väljer man att gasa inför sommaren.

Det berättar Annika Källmark som är marknads- och personalchef på Västervik Resort.

– Äntligen, kan jag säga! Som vi har väntat på det här, och som alla besökare har väntat, säger hon när vi ringer upp.

– Nu måste vi lita på att det här går att genomföra. Restriktionerna är borta, smittspridningen brukar ge vika under våren och det allra mesta kommer att se utomhus. Vi vågar säga: nu kör vi!

undefined
Senaste gången man kunde genomföra festivalen var 2019, sedan kom pandemin emellan.

Intresset har varit stort hittills, säger hon. Bokningen av stugor med tillhörande biljetter för festivalens tre dagar har varit öppen en längre tid. Redan nu är 120 av de 160 stugorna bokade under festivalen, den äger rum den 16 till 18 juni.

Den stora nyheten för i år är ett mer sammanhållet festområde. Det kommer att vara vid Äventyrsbadets område. Det har man förstått att många vill ha.

– Vi frågade vad man ville ha och fick över 350 svar. Väldigt många ville ha mer gemenskap och mer personligt område, men intimt och tajtare istället för att ha det utspritt.

Man kommer att kunna vara inne på badet, men även då på det inhägnade området kring badhuset. Under dagarna kommer studieförbundet Sensus ansvara för en scen med musik. På kvällarna blir det musik på den stora scenen, som kommer stå ner mot vattnet.

undefined
Chris Kläfford är nog ett känt ansikte för många.

Det finns flera dragplåster bland artisterna. Svenska Smith and Thell har fått en stor publik de senaste åren.

– Vi var tidiga med att boka dem och de har bara växt under tiden, de är jättestora nu.

D-A-D kommer med, de får sägas vara veteranerna i uppställningen. Och så blir det mer svenskt när Chris Kläfford också är en av huvudakterna. Han slog igenom med sin cover av "Imagine" i Idol 2017, senare blev han viral efter uppträdande i America's got talent.

–Vi hoppas på i alla fall 3 500 unika besökare under festen, så vi är peppade, avslutar Annika Källmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!