BILDEXTRA: Allt från Tjustgalan

Nästan 400 personer samlades i lördags till årets företagarfest i kommunen, den 17:e upplagan av Tjustgalan. Årets fest hölls på Gränsö slott.

Friska vindar när gästerna minglade på slottets gräsmatta.

Friska vindar när gästerna minglade på slottets gräsmatta.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-09-23 16:00

För projektledaren Jan B Frey blev detta samtidigt den sista Tjustgalan som han är ansvarig för. Han har varit projektledare sedan starten, men tycker nu att han med ålderns rätt – han har fyllt 80 år – kan få lämna över till någon annan. Han fortsätter gärna med arrangemanget i någon form, men inte som ytterst ansvarig.

Att så många ville vara med på Tjustgalan i år, gläder honom mycket.

– Det är roligt att det fortfarande, efter så många år, finns ett intresse. Jag tror att det har en väldigt stor betydelse för näringslivet, säger han.

Bertil Wilén och Gunilla Johansson från Västerviksortens ryttarförening blev Årets Västervikare, framröstade av VT:s läsare. De har jobbat för klubben i decennier. Båda är glada över priset och den uppmärksamhet som ridsporten får genom det.

Bertil Wilén är ridskolechef sedan 1991. Innan dess var han ordförande i ungdomssektionen och styrelsen. Under årens lopp har det blivit ett stort antal timmar av ideellt arbete för klubben, när inte de avlönade timmarna räckt till.

Gunilla Johansson har jobbat ideellt för klubben sedan 80-talets början.

Övriga pristagare på Tjustgalan var: Ingela Arrbrant (Årets företagare); Henrik Lundin (Årets kulturstipendiat); Martin och Lisa Rosenblad (Årets entreprenörer); Bengt Andersson, Gräv och skog i Lixtorp (Årets branschföretag); Kontorsspecial i Västervik (Årets tillväxtföretag); Zlatan Golalic (Årets företagsledare).

Zlatan Golalic, Plivit Trade, är Årets företagsledare.
Zlatan Golalic, Plivit Trade, är Årets företagsledare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om