Bjöd in världen till klassrummet

Under gårdagen fick Västerviks Gymnasium besök av två ledare från EU:s program "Ung och aktiv i Europa". Eleverna fick delta i en workshop på engelska och diskutera olika ämnen.

Tracy Shaw, lärare i engelska och psykologi och Aracely De Bech, lärare i engelska och spanska, är anmälde skolan till projektet.

Tracy Shaw, lärare i engelska och psykologi och Aracely De Bech, lärare i engelska och spanska, är anmälde skolan till projektet.

Foto:

Västervik2014-10-25 04:05


Det var lärarna Tracy Shaw och Aracely de Bech som anmälde Västerviks Gymnasium till projektet, som kallas "Bjud in världen till ditt klassrum".
- Det började med att vi hade besök av två personer från Schweiz och Finland. Både vi och eleverna tyckte att det var väldigt intressant möte, säger Aracely De Bech.
I går fick gymnasiet besök igen, den här gången från Tyskland och Bulgarien. Elever i årskurs ett som går Samhällsvetenskapliga programmet och Ekonomiprogrammet fick delta i en workshop på engelska och diskutera olika ämnen, bland annat fördomar och kultur.
- Det är viktigt att eleverna kan se samhällsfrågor i ett helhetsperspektiv. Det är en del av utbildningen. Internationalisering är ett viktigt ämne, på så vis får eleverna förståelse för hur andra människor lever, säger Tracy Shaw.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om