BLÅLJUS: Skogsbrand vid Samsvik

En skogsbrand startade straxt efter lunchtid i tisdags. Terrängen var svårframkomlig och det tog tid för brandmännen att nå elden.

Terrängen till skogsbranden var svårframkomlig.

Terrängen till skogsbranden var svårframkomlig.

Foto:

Västervik2016-05-31 12:54

Det var brevbäraren som såg att det rök i skogen mellan Samsvik och Kilmare.

– Han uppmärksammade vår son Claes om att det rök i skogen, därefter larmade jag räddningstjänsten, säger Christina Ingemarsson, som bor i Samsvik.

Räddningstjänsten ställde upp flera fordon på vägen in till Samvik och Ytterhult. För att ta sig in till skogsbranden var man tvungen att köra med en fyrhjuling. Över skogsbranden flög ett skogsbrandflyg som hela tiden skickade ner bilder över skogsbranden till insatsledare Roger Landelius.

– Det är ett område omkring en kulle som brinner. Just nu uppskattar vi att det är ett område som är 80 gånger 50 meter stort.

Larmet kom till räddningstjänsten vid 12.30-tiden. Det tog räddningstjänsten lång tid att komma fram till branden, då terrängen var svårframkomlig.

– Vi är elva man på platsen och vi har kontroll på brandens ena flank, sa Roger Landelius vid 14 -tiden på tisdagseftermiddagen.

Vid Vassbäck satte räddningstjänsten upp pumpar som skulle pumpa upp vatten ur bäcken i vattentankar som sedan användes till släckningsarbetet.

Vägen mot Ytterhult fick vara uppställningsplats för räddningstjänstens bilar.
Vägen mot Ytterhult fick vara uppställningsplats för räddningstjänstens bilar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om