Blandat program på tillväxtdag

Årets tillväxtsdag kom inte upp i samma deltagande som rekordåret 2018, men lockade ändå över 200 deltagare.

Clara Löfvenhamn stod för ett av seminarierna, det om hållbart ledarskap, ett seminarium som många var nyfikna på.

Clara Löfvenhamn stod för ett av seminarierna, det om hållbart ledarskap, ett seminarium som många var nyfikna på.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2019-05-21 21:08

Tillväxtdagen arrangeras av Västervik Framåt och kom till för att samla och inspirera näringslivet i Västervik till utveckling. Ett jobb som fyller sin funktion tycker kommunalrådet Dan Nilsson (S), som var en av deltagarna under tisdagen.

– Det är jätteviktigt att kunna samlas kring det här med tillväxt och näringslivsfrågor. Här under avslappnade, men intensiva former. Och arrangörerna har fått ihop ett oerhört intressant program, som kan tilltala många, säger han.

Konferencierer var Maya Ljungblad, som tidigare arbetade på Tjustbygdens Sparbank och Niklas Lind från Västervik Framåt.

De började med att gå igenom vad som hänt i företagsvärlden under året, en liten årskrönika över företag som startats eller nysatsats, folk som fått nya poster och annat som har hänt som på något sätt har påverkat näringslivet i kommunen.

Förra året instiftades Tillväxtpotten, som i år gav bidrag 2 000 kronor vardera till fem UF-företag. Initiativtagare var Stina Qubti från Busfrö och tillsammans med andra lokala företagare och privatpersoner samlade de in pengarna till potten.

– 2019 var ett historiskt rekordår för Ung Företagsamhet, men inte enbart tack vare de här pengarna, det måste jag påpeka, sa Stina Qubti

Thomas Eriksson, vd för Västervik Framåt, lovade nu att ta över stafettpinnen och se till att Tillväxtpotten finns kvar och helst fortsätter växa.

– Så nu är det lika bra att ni nyttjar dagen till att fylla på den, swishnummer står på borden. Förra året fick vi in 10 000 kronor. Det ska vi väl kunna slå?

Maya Ljungblad och Niklas Lind presenterade årets program för Tillväxtdagen.
Maya Ljungblad och Niklas Lind presenterade årets program för Tillväxtdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!