Blandat utbud under Smaka på Tjust

Kommande helg är det dags för ett välkänt evenemang som, namnet till trots, handlar om så mycket mer än det som är ät- och drickbart.

Sven-Gunnar Edström, ordförande i Smaka på Tjust. Foto: privat

Sven-Gunnar Edström, ordförande i Smaka på Tjust. Foto: privat

Foto:

Västervik2016-09-20 10:00

I år är det ett 20-tal platser runt om i Västerviks kommun som erbjuder någon form av aktivitet under Smaka på Tjust. Det kan vara försäljning av närodlade grönsaker och blommor, ät- och drickbart, konst, hantverk eller musikupplevelser. Och djur att titta på och klappa.

– Det finns en del nya ställen jämfört med tidigare år, band annat Skillered kvarn i norra delen av kommunen, säger Sven-Gunnar Edström, ordförande i Smaka på Tjust.

På de sju olika samlingsplatserna finns det dessutom flera aktörer. Vråka Kultur- och hantverksby, Brotorps gård och Smultronboda är några av dem.

Mer än två dagar

Smaka på Tjust har fått en nystart inför 2016. Delar av styrelsen har bytts ut och under en kick off i början av året samlade man på sig nya idéer.

– Vi har lagt grunden till en kommande utveckling och när årets upplaga är över ska vi starta arbetet inför 2017 på allvar. Det är många idéer kvar att ta tag i, vi ska bland annat bli bättre på att få med fler delar av Tjust, säger Sven-Gunnar Edström.

– Vi har också diskuterat att ha fler evenemang, inte bara de här två dagarna i september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om