Blodsmittad man försökte bita polis

En hepatit c-smittad man hotade polis vid gripande för rattfylla, försökte bitas och frustade näsblod och snor omkring sig i polisbilen hela vägen från Edsbruk till Västervik. Nu har mannen åtalats.

Västervik2004-07-13 07:03

För den polisman som kommenderats ut, tillsammans med en kollega, blev det en mycket obehaglig upplevelse.
När de grep den berusade mannen, hemmahörande på en mindre ort i Hultsfreds kommun, var han först stolt över sina bedrifter - han hade stulit en före detta flickväns bil, kört i diket och somnat.

Arg och hotfull
Sedan blev han arg och hotfull.
Han började prata om att han hade hepatit c och att han skulle bita och skalla en av poliserna.
Enligt polismannen såg biltjuven "helt vanvettig" ut. Ögonen stod rakt ut. Han gav också intrycket att vara påverkad av mer än alkohol, vilket senare analysbesked bekräftade.

Huggande utfall
Han gjorde flera huggande utfall mot den tjänstgörande polismannens bara arm.
När den gripne försökte ta sig loss inne i bilen, fick han näsblod. Han snorade och frustade sedan hela vägen in till Västervik, så att det blev som en dimma av smittat blod i bilen.
Polisen kämpade för att hålla den konstrande mannen under kontroll, samtidigt som han - fylld av äckel - ansträngde sig för att undvika att bli smittad.
Färden gick i utryckningsfart, men tog dock 30-40 minuter, vilket kändes som en evighet för polismannen som skulle hålla fast den gripne.
Väl framme i Västervik bars mannen in i arresten med ett örngott av papper över huvudet, för att hindra honom från att försöka smitta andra.
Den 26-årige mannen häktades några dagar senare.
Han erkänner bilstöld och hot mot tjänsteman. Han tyckte att polisen var provocerande.
Nu har biltjuven åtalats för bilstöld, grovt rattfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott, försök till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.
Rättegången hålls i morgon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om