Blodstörtning i halsen

När en fyraåring tragiskt dog av komplikationer efter en rutinoperation förklarade sjukhuset att de följderna är mycket ovanliga. Nu visar det sig att de kan vara vanligare än man trott.

Västervik2006-11-30 07:07

Förra veckan talade vår tidning med en man från norra länsdelen som drabbats samma störtblödningar efter ett rutiningrepp i halsen. I dag berättar Björn Mårtensson från Vimmerby om sina hemska upplevelser när det plötsligt började forsa blod från halsen två dagar inom en vecka efter den rutin-operation han gick igenom på samma klinik i Västervik där de båda andra fallen också inträffat.
Både den 30-åring från norra länsdelen som vår tidning talade med förra veckan och Björn Mårtensson från Vimmerby berättar om att operationerna gjorts med en ny amerikansk metod som kallas koblation. Om det inneburit ökad risk för komplikationerna vet de inte.
Vår tidning har sökt chefsläkare Åke Aldman vid sjukhuset i Västervik för en kommentar till de påfallande många fallen av blödande komplikationer. Han är dock ledig och kunde inte nås under onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om