Bowling är livet för familjen Karlsson

När Per och Mari Karlsson fick veta att bowlinghallen i Gamleby var nedläggningshotad tog de själva över verksamheten. Några år senare köpte de även Vimmerby bowlinghall. De har nu renoverat efter ett nytt koncept i Vimmerby, snart står Gamleby på tur.

Shuffleboards finns i såväl Vimmerby som Gamleby.

Shuffleboards finns i såväl Vimmerby som Gamleby.

Foto:

Västervik2016-12-16 16:00

Den dämpade belysningen, slamret från kloten och enstaka ”yes!” när något fått till en strike är ett ständigt bakgrundsljud i en bowlinghall. En miljö som Mari och Per Karlsson, samt deras barn Jonathan, Jacob och Johanna är vana vid sedan många år tillbaka. De är nämligen en riktig bowlingfamilj.

– Per och sönerna har spelat i både Flax och Domino i Västervik. Jag har bara spelat litegrann, Johanna har börjat bowla senaste året, säger Mari Karlsson.

Utvecklat i Gamleby

Mari och Per Karlsson tog över Gamleby bowling 2007. Hallen, som funnits sedan 1960-talet, var nedläggningshotad, men paret Karlsson såg möjligheterna och bestämde sig för att satsa.

– Jag är utbildad kokerska, men har även jobbat inom industrin. Jag hade inget fast och var trött på att vicka. Per jobbade på Akzo och var insatt i hur man driver företag. Vi ville inte att bowlingen skulle försvinna från Gamleby.

De drev först verksamheten något år, innan de köpte hela fastigheten och byggde ut de fyra banorna till åtta. De väckte också liv i bowlingföreningen Team Gamleby, som nu har ett 30-tal medlemmar och tre 8-mannalag.

Även köket utvecklades. Det som tidigare bara var en cafémeny blev istället både dagens lunch och kvällsmeny.

Byggt om i Vimmerby

När bowlinghallen i Vimmerby kom ut till försäljning våren 2015 bestämde sig paret Karlsson för att köpa även den.

– Vi byggde om hallen under hela förra året, enligt konceptet Classic Bowl, berättar Mari Karlsson.

Lokalen har genomgått en stor förändring, där man rivit väggar för att få en öppnare lokal samt tagit bort cafeterian till förmån för en bar med bardisk och barstolar.

– Vi är ännu inte helt klara i Vimmerby. Vi ska till exempel se till att alla åtta banorna får ”staket”.

Framöver kommer Classic Bowl-konceptet byggas ut fullt ut även i Gamleby.

Jonathan Karlsson finns alltid på plats i Vimmerby. Mari Karlsson jobbar i både Gamleby och Vimmerby. Det är Mari och hennes man Per Karlsson som driver bowlinghallarna i Gamleby och Vimmerby. Foto: Lena Dahlberg
Jonathan Karlsson finns alltid på plats i Vimmerby. Mari Karlsson jobbar i både Gamleby och Vimmerby. Det är Mari och hennes man Per Karlsson som driver bowlinghallarna i Gamleby och Vimmerby. Foto: Lena Dahlberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om