Historien om Alice i Underlandet grundar sig på barnboken av den brittiske författaren Lewis Carroll som publicerades 1865. Nu har eleverna på Kulturskolan övat under ett år till denna eget ihopsatta föreställning.
- Tjejerna går i årskurs fem och sex, och nu har de gjort Alice i Underlandet i teaterform i sin egen version, säger Peter Andersson, rektor på Kulturskolan. Efter deras tredje steg som de går nu, kommer de sedan att kunna bilda en egen teatergrupp med eget teaternamn och sätta upp fler föreställningar.
Emelie Bergholm är gruppens teaterledare och berättar;
Det är två terminer på tredje steget, och under steg ett och två var det en termin på varje steg. Teatergruppen började med grundövningar och så leder det vidare till bland annat improvisationsteater och sedan tar de ett lite större kliv mot allmänna föreställningar, som nu.
Det var sju glada tjejer som gjorde sig redo för deras tredje uppträdande då vår tidning var där.
Hur känns det nu att spela?
- Det är kul, men lite pirrigt, säger Amelie Ingström.
- Kul att få uppleva det här och vara tillsammans, säger Tilde Skogholt. Det som är svårast är mest bakom kulisserna med rekvisitan och tajmingen tycker jag.
- Man går in för det så mycket att det känns som att jag verkligen pratar med "kungen" när jag gör det i föreställningen, säger Annie Hansson.
Tänjer på logik och bjuder in fantasi
Historien är ett äventyr i en värld som strider mot all logik och börjar med att en uttråkad Alice, i det här fallet spelat av Ellen Andersson, faller ned i ett kaninhål. Efter det är ingenting sig likt. Det är drycker och kakor som gör henne stor och liten. Den skyndsamma Herr Kanin har alltid bråttom och Hattmakaren älskar knasigheter. Det finns en kålmask som ger konstiga råd, en finurlig magisk katt och så klart kungen och den elaka drottningen Hjärter Dam.
- Vi har haft 150 och 100 personer som sett föreställningen under två skolföreställningar, berättar Peter Andersson. Och nu har vi två offentliga kvar.