"Brukare måste få komma till tals"

Det är fortfarande oklart var och när det nya särskilda boendet ska byggas i kommunen. Moderaterna Harald Hjalmarsson och Jon Sjölander anser att politikerna behöver vara mer lyhörda och lyssna till brukarna och deras önskemål, innan man tar ett beslut i frågan. Något som de tycker att majoriteten har slarvat med.

Moderaternas Harald Hjalmarsson och Jon Sjölander besökte Dalsgården på fredagen.

Moderaternas Harald Hjalmarsson och Jon Sjölander besökte Dalsgården på fredagen.

Foto:

Västervik2015-02-21 05:06


Dalsgården i Gunnebo håller inte måttet som särskilt boende för äldre. Arbetsmiljöverket har vid en inspektion konstaterat att de 42 lägenheterna är trånga och personalens arbetsutrymme är begränsat. Var och när det nya särskilda boendet ska byggas är partierna oense om. Moderaterna Harald Hjalmarsson och Jon Sjölander anser att politikerna måste lyssna till brukarna och deras önskemål, innan man tar ett beslut i frågan. Något som de tycker att majoriteten har slarvat med.
- Vi vill trycka på den sociala aspekten. Vi måste se hela situationen ur ett större brukarperspektiv. Brukare, anhöriga och personal måste i större utsträckning få komma till tals, säger Harald Hjalmarsson.
- Egentligen behöver man inte krångla till det mer än att man går till sig själv och tänker efter hur man själv skulle vilja ha det när man blir gammal. Den sociala biten är viktig för att det ska fungera, säger Jon Sjölander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om