Bryggaren på väg mot förändring

Västerviks Teater och Konferens har mycket på gång. Inom en snar framtid kommer entrén att byggas om och foajén ska bli ett trivsammare utrymme. Dessutom ska teatersalongen digitaliseras, med ny filmduk och nytt ljud.

I dag används foajén mest som en passage. I framtiden ska det bli ett betydligt trivsammare urymme i som går i färgerna blått och guld, säger Jessica H Gustavsson.

I dag används foajén mest som en passage. I framtiden ska det bli ett betydligt trivsammare urymme i som går i färgerna blått och guld, säger Jessica H Gustavsson.

Foto:

Västervik2014-11-22 05:05


I folkmun kallas ofta Västervik Teater och konferens för Bryggaren. Fastigheten heter Bryggaren, men verksamheten heter numera Västervik Teater och Konferens. Det nya namnet tillkom förra våren när Västervik Bostads AB tog över verksamheten efter kommunen.
- Nu ansvarar vi även för att fylla idrottsanläggningar och slottsruinen med aktiviteter. Verksamheten är bredare, berättar Jessica H Gustavsson, bokningsansvarig på Västerviks Teater och Konferens.

Vill ha scen på Spötorget
Inom en snar framtid kommer Bryggaren att genomgå märkbara förändringar. Till att börja med är entrén i stort behov av en ombyggnad.
- I dag ser man knappt att vi finns. Vi behöver en entré som sticker ut, som är tydlig och inbjudande, säger Jessica H Gustavsson.
Exakt hur den nya entrén kommer att utformas kan inte fastställas förrän planen för Spötorget är klar. Västervik Teater och Konferens är aktiva i ombyggnationen av Spötorget och deras önskemål är att kommunen bygger en scen på torget.
- Vi skulle vilja ha en scen i anslutning till vår entré. Det finns ett uttryckt behov av en utomhusscen, säger Jessica H Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om