C om sin nya roll efter valet

Väljarna gav inte förnyat förtroende till Alliansen. Men Centerpartiet hänger inte läpp. Nu har partiet bildat en dubbelopposition med allianskollegorna Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna. - Vi tänker inte sitta i ett hörn och tjura. Vi kommer att ta vårt mandat på allvar, och kompromissa med en hög ambitionsnivå, säger Anders Åkesson, riksdagsledamot.

Centerpartiets Leif Larsson, vice ordförande i Regionförbundet, Christer Jonsson, landstingsråd och Anders Åkesson riksdagsledamot.

Centerpartiets Leif Larsson, vice ordförande i Regionförbundet, Christer Jonsson, landstingsråd och Anders Åkesson riksdagsledamot.

Foto:

Västervik2014-11-08 05:05


Centerpartiet ökade i kommunvalet till 7, 9 procent. Partiet gjorde en viss minskning i riksdagsvalet, men blev det näst största allianspartiet i Kalmar län. I landstinget ökade partiet till 6,3 procent. Resultatet visar att Centerväljarna nationellt prioriterade samma frågor som Centerpartiet gick till val på, det vill säga närproducerat mat i skolor och i omsorg, nära sjukvård och skolor på mindre orter. Enligt Anders Åkesson, riksdagsledamot, Christer Jonsson, landstingsråd och Leif Larsson, vice ordförande i Regionförbundet, har Centerpartiet en ny roll efter valet. Partiet har bildat en dubbelopposition, för att aktivt granska regeringen och landstingets majoritet och ta fram tydliga alliansförslag.
- Vi vill vara en kanal för folket och föra vidare åsikter till maktens korridorer. Vi kommer att utmana Socialdemokraterna att nu ta ansvar för regeringspolitikens betydelse för Kalmar län, säger Christer Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om