Campus Västervik drar till Stockholm

Hur ska man göra det lättare för människor på mindre orter att få en högre utbildning? Den frågan hoppas Campus Västervik väcka när de bjudit in till ett seminarium i riksdagen i mars.

Västervik2014-01-25 05:05

Den 26 mars bär det av till riksdagen för Campus Västervik. Då har man ett seminarium under parollen Nya vägar om hur man ska få fler att gå högre utbildningar på mindre orter, utan att människor ska behöva flytta från kommunen. Seminariet är del i ett större projekt mellan Västerviks, Hultsfreds och Vimmerby kommuner.
Tv-profilen Lennart Ekdal är moderator under seminariet, och deltar gör bland andra Stefan Carlsson, landshövding i Kalmar län, Stephen Wang, rektor för Linnéuniversitetet, Åsa Romsom, språkrör för Miljöpartiet, Ibrahim Baylan, socialdemokraternas skolpolitiska talesperson, Peter Honeth, statssekreterare Utbildningsdepartementet och Agneta Jöhnk, direktör för Sveriges kommuner och landsting.
- Det ska bli jättekul och spännande, säger Jerry Engström, chef för Campus Västervik.
- Tanken med seminariet är att sätta ljuset på den här frågan, och det tror jag vi kommer att lyckas med. Personerna som kommer på seminariet visar det, det är många från den utbildningspolitiska eliten, fortsätter han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om