En som varit med sedan dess är Lotta Poulios som numera arbetar i det som kallas för butiken. Här packar hon matvaror som ska ut till sjukhusets olika avdelningar.
Marie Lindqvist och Karin Ekström har varit med nästan lika länge.
– Det har varit en bra arbetsplats med fin kamratskap, tycker de.
– Det är väl därför vi blivit kvar så länge, säger Marie Lindqvist.
Det känns lite konstigt så här de allra sista dagarna innan köket ska stängas, tycker Helena Johansson, Louise Lindström, Lotta Poulios och Marie Lindqvist. De har slagit sig ner på var sin stol i en korridor och pustar ut en stund efter morgonpasset (då sjukhuslunchen tillagats).
Alla ska de vidare till andra kök i kommunen när den sista portionen har tillagats i Gertrudsvik.
Allt eftersom kommunens kostorganisation har förändrats har man blivit färre i de stora kökslokalerna.
Lotta Poulios berättar att hon först täckte upp i det gamla köket när de anställda skulle flytta över till det nya moderna köket på Gertrudsvik för 40 år sedan.
– De skulle lära sig ett nytt effektivare arbetssätt med produktionsband och andra moderniteter, förklarar hon.
Marie Lindqvist och Lotta Poulios uppskattar att man har varit 80-100 anställda här som mest, vilket kan jämföras med dagens 15-20 personer.
Direktiven om hur maten ska levereras har skiftat genom åren. I perioder har den levererats portionsfärdig på brickor i varma kantiner för att därefter levereras i kalla.
Utvecklingen har gått från tillagningskök med produktion nära de som ska äta till mottagningskök dit maten levererats färdig från centralköket. Och nu går man alltså tillbaka till tillagningskök på förskolor, skolor och i äldreomsorgen nära brukarna.
– Och det är nog bra med mindre tillagningskök närmare dem som ska äta, menar Marie Lindqvist.
Centralköket har drivits i landstingets regi men togs över av kommunen 2006.
I det stora köket har man sedan dess lagat mat både till sjukhuset (landstinget), äldreomsorgen i centralorten Västervik – och i perioder även till Sjöstadens friskola och fängelset.
Numera, sedan i maj i år, tillagas maten till äldreomsorgen i centrala Västervik på centralköket Nätet, vilket innebär att man från centralköket Gertrudsvik bara levererat till sjukhuset under sommaren.
På frågan om vilka effektiviseringsåtgärder som haft störst betydelse för dem själva i arbetet enas Karin Ekström, Marie Lindqvist och Lotta Poulios om att det måste ha varit när man fick automatiska omrörare till grytorna och moderna diskmaskiner.