Snart öppnar thairestaurangen vid Stenhamra

Nyöppningen av Thai Roi-et vid Stenhamra ligger i startgroparna. Under våren har Tobias Karlsson och Piya Saengchawet som driver restaurangen slitit för att kunna slå upp dörrarna till sommaren.

I den nya restaurangen kommer konceptet vara detsamma, men med alla sittplatser kommer det finnas mer utrymme för kockarna att bjuda på schysstare tallriksuppläggningar, snarare än enbart take-away, enligt Tobias Karlsson.

I den nya restaurangen kommer konceptet vara detsamma, men med alla sittplatser kommer det finnas mer utrymme för kockarna att bjuda på schysstare tallriksuppläggningar, snarare än enbart take-away, enligt Tobias Karlsson.

Foto: Victoria Essenholm

Västervik2022-05-17 15:39

Den gamla byggnaden mellan Stenhamraparkeringen och Gamlebyviken har varit eftersatt sedan flera år tillbaka. Nu får den nytt liv när Tobias och Piya flyttar dit sin verksamhet.

– Just att vi snart öppnar är det vi lever för, det ska bli fantastiskt roligt, säger Tobias.

På er Facebook-sida står det att ni planerar att öppna under maj månad, har ni satt ett datum?

– Vi har inget planerat öppningsdatum än, men jobbar stenhårt för att få det färdigt. Förhoppningen är att kunna öppna innan midsommar, men det kan även bli redan i slutet på maj, säger han.

undefined
Ännu kvarstår mycket arbete innan nyöppningen av Thai Roi-et, men Tobias Karlsson uppger att allt hittills gått enligt tidsplanen.

Den förra thairestaurangen låg på Hamngatan. Där fanns det plats för maximalt 13 sittande gäster. Den nya restaurangen vid Stenhamra öppnar upp för 30–35 sittande gäster inomhus och lika många utomhus.

Uteserveringen kommer vara placerad mot parkeringen.

– Lokalen är fantastisk, skillnaden är stor jämfört med förra stället, säger Tobias.

undefined
På baksidan mot parkeringen kommer en utebar och ett träddäck byggas med plats för uppemot 35 sittande gäster.

Nyligen släpptes nyheten om att Stenhamraparkeringen eventuellt kommer bytas ut mot ett nytt kvarter med 232 bostäder. I sådant fall väntas den första etappen börja byggas 2024 och hela projektet ska stå färdigt 2030.

I och med förflyttningen till Stenhamra, vad är dina tankar om det potentiella bygget?

– Jag tänker ingenting speciellt. Det brukar vara en ganska lång process innan sådant är klart, så jag är inte orolig för hur vi kommer påverkas. Det är väl roligt om det blir någonting fint, säger Tobias.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!