Lars och Heléne Nilsson har funderat på varför inte Simson har varit öppet de senaste två åren. När de fick en direkt fråga av Toomas och Peeter Rais som äger restaurangfartyget så nappade de.
Varför väljer ni att utöka er verksamhet?
- Vi gillar utmaningar. Med Ulvaeus bygge kommer läget att vara optimalt. Det är för bra för att inte testa. Simson ligger på Västerviks absolut bästa läge.
En av anledningarna till varför man vågar satsa är att de lyckats anställa bra personal.
- Vi följde med på en träff till Åre och Västervik Framåt arrangerade, där krögare i Västervik hade möjlighet att träffa personal. Vi hittade fem duktiga säsongsarbetare där och vi har tidigare också anställt fem personer från Vemdalen.
Har ni anställt några Västerviksungdomar?
- Ja, det har vi. Vi har anställt ungdomar från Västervik som tidigare har arbetat för oss.
Heléne Nilsson säger också att det blir annorlunda att ha en restaurang med land anknytning.
- På Idö har vi varit beroende av att människor kommer till oss med båtar. Nu blir det annorlunda.
Kommer ni att ha Simson öppet året runt?
- Vi tar en sak i taget. Först ska vi utvärdera hur det har gått i sommar.
Läs mer i lördagens papperstidning
Då öppnar Simson igen
Helene och Lars Nilsson, kommer att utöka sin verksamhet och inte bara driva restaurang på Idö utan även driva Restaurang Simson i sommar.- Det är för bra för att inte testa, säger Heléne Nilsson.
Heléne Nilsson driver idag restaurangen på Idö tillsammans med sin man Lars. Nu tar de även över restaurang Simson. Foto: Anders Sjögren
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!