Dags att ta upp Augustidelikatessen

Strålande sol, varmt i vattnet och trevligt umgänge. I fredags var det premiär vid Långsjön för alla som gillar att fiska kräftor.

Ilsket viftande, men snart serverad med de klassiska tillbehören paj, sallad och bröd. Glömde jag nubben? Foto: Lena Dahlberg

Ilsket viftande, men snart serverad med de klassiska tillbehören paj, sallad och bröd. Glömde jag nubben? Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2009-08-10 06:13


Klockan närmar sig fem på eftermiddagen och det arbetas för fullt vid båtplatsen i Långsjön.
Det är ett gäng glada grabbar som betar på de kräftburar som snart ska kastas överbord, ner på den kräftkrälande Långsjöns botten.
Hunden Frasse följer varje rörelse, väntar på att få sig en godbit.
Husse Henrik Svärdhagen skyndar sig - på slaget fem ska burarna i! Humöret är på topp och det skrattas och skämtas för fullt. Långsjön ligger näst intill spegelblank och det smyger fler kräftfiskare i vassruggarna, redo att ge sig ut till sina lotter.
- Vi har fiskat kräftor tillsammans i fyra år nu, säger Jörgen Andersson. Vi har det väldigt roligt ihop: lägger i burar, grillar och vittjar varannan timme under natten.
- Ja, det blir inte mycket sömn, instämmer Henrik, vi sover i bilarna.
Jan Gustafsson är aktiv i Ankarsrums Sportfiskeklubb. Han säger att det är stor efterfrågan på kräftlotter.
- Vi släppte försäljningen av lotterna i måndags, redan klockan sju på morgonen stod det 20 personer och köade utanför klubbstugan! Telefonen gick varm och på en timme sålde vi 74 lotter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om