Dags för sommarkul på Ryvenäs

Överums fritidsgård arrangerar även denna sommar ett treveckorsprogram vid sjön Ryven, där många olika aktiviteter och inbjudna föreningar avlöser varandra.

Loftahammars Båtsällskap låter ungdomarna prova segling. Foto: Lena Dahlberg

Loftahammars Båtsällskap låter ungdomarna prova segling. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2016-06-15 15:00

Sommarlovet närmar sig, det gör även de aktivitetsveckor som olika fritidsgårdar brukar anordna. Sommarkul vid Ryvenäs startar på måndag, och har många år av tradition bakom sig.

– Vi riktar oss till ungdomar från tolv år och uppåt. Man måste också vara simkunnig. Yngre barn är välkomna om de har någon vuxen med sig som tar ansvar, säger Gun-Britt Rindståhl som är en av fritidsledarna på Ryvenäs.

Allsång och party

Denna sommar kommer fritidsgården kunna erbjuda buss från Överum till Ryvenäs under tisdagar och torsdagar.

– Vi är väldigt glada för att vi har fått lite extra pengar till det i år. Det öppnar möjligheten för alla ungdomar att ta sig ut till området.

På programmet står många olika aktiviteter, bland annat segling, pistolskytte, dans med Martina Bäck och besök från Gamleby Brukshundsklubb.

– Det blir även ett par extragrejer i år, utanför de här ordinarie veckorna. Ett sommarparty där Bröderna Dimpker uppträder och en utflykt till Loftahammar. Dimpkers är även med under vår allsångskväll på Ryvenäs.

Bad är en given aktivitet på Ryvenäs. Foto: Ellinor Harrysson
Bad är en given aktivitet på Ryvenäs. Foto: Ellinor Harrysson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om