Dans under vattenytan lockar många

Nu finns det en ny typ av vattengympa på Västervik resort. Grundkonceptet har tagits fram av Ingela Arrbrant från Västervik.

Onsdagens vattengympa var energifylld.

Onsdagens vattengympa var energifylld.

Foto: Ellinor Ljung

Västervik2019-08-01 13:00

Rebecca Karlsson är instruktör för passen i vattengympa som hålls på måndagar, onsdagar och fredagar ute vid Västervik resort. Passen är helt gratis och öppna för alla.

Vattengympan utgår från konceptet Shake it, som tagits fram av Ingela Arrbrant, grundare av The House Dance Studio i Västervik.

Västervik resort har sedan köpt in konceptet, som i grunden är ett fitnesskoncept. Rebecca berättar att det håller på att utbildas passintruktörer som ska ta Shake it vidare ut i Sverige, närmast i Norrköping.

Shake it utförs normalt inte i vattnet, utan det upplägget har arbetats fram tillsammans med Västervik resort. Rebecca beskriver passen som en typ av danskoreografi, fast i vattnet. Hon är själv utbildad dansare och trivs som instruktör.

– Det är svinkul, det är sådan energi i både musiken vi spelar och i deltagarna, säger Rebecca.

De 45 minuter långa passen är upplagda på liknande sätt men är lite olika nischade. Dagens pass stavas Shake and Drum, där man använder sig av trumpinnar i träningen. Sedan finns det andra pass, som till exempel deras schlagerpass med enbart schlagermusik.

– Det passet är mycket glädje och eufori, säger Rebecca.

Passen är utformade efter dansens alla regler, men Rebecca menar att det tar i musklerna på ett helt annat sätt när man utför rörelserna i vattnet.

Under onsdagens vattengympapass är inte vädret riktigt med, men det är ändå ett glatt gäng på plats i poolen.

– Förra veckan var vi 50 personer, säger Rebecca.

Rebecca Karlsson är dansare och instruktör.
Rebecca Karlsson är dansare och instruktör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!