Dansfest på Lysingsbadet i helgen

Är du sugen på att ta en svängom är det läge att åka till Lysingsbadet i helgen. På torsdagen började nämligen "Sverige Dansar" en dansfest där man kan prova på alla former av dans under tre dagar. Kvällsdanserna i Arenan väntas locka upp mot 800 dansare.

"Sverige Dansar" har 75 olika kortkurser, här fortsättningskurs i fox.

"Sverige Dansar" har 75 olika kortkurser, här fortsättningskurs i fox.

Foto:

Västervik2016-07-01 13:00

För åttonde året i rad anordnar Lysingsbadet dansfesten "Sverige Dansar" . Torsdag till lördag kokar Lysingsbadet av danssugna människor. Redan vid niotiden på morgonen börjar man med olika typer av workshops. Under tre dagar kan man gå på 75 olika pass i dans och fyra längre kurser. Lysingsbadet har i år hyrt in proffsdansaren Torgny Lindbäck som driver dansskola i Stockholm.

Varje timme är en snabbkurs i dans, sedan kan man komma hem och fördjupa sig om man tyckte någon dansstil var rolig säger han.

87 timmar dans

Förutom bugg och salsa som är mycket populära danser kan man i år få prova "blues" som är en blandning av swing, foxtrot och tango till bluesmusik. "Foxkiz" är också en nyhet där man blandar foxtrot och salsa. Totalt kan man dansa 87 timmar, men då måste man ha köpt ett danspass som gäller hela helgen.

Danssemester

Många turister kommer till Lysingsbadet den här veckan bara för att dansa.

Det är en perfekt anläggning för en dansfest, många kommer med familjen, man kan bada, barnen kan vara i hoppborgen och föräldrarna kan dansa, alla blir nöjda, menar Annika Källmark som är marknadsansvarig på Lysingsbadet.

Det är verkligen en dansfest för alla fortsätter hon, man kan vara helt rudis på dans, gå en kurs på dagen och sen vara med på de stora kvällsdanserna.

Varje kväll blir det dans till stora dansband i arenan där man väntar sig upp mot 800 gäster.

Följa med knäna

Nedanför receptionen är det fortsättningskurs i foxtrot där man tränar på att ha kontakt med knäna, ett sätt att följa sin partner. Deltagarna dansar med slutna ögon och är djupt koncentrerade.

Ann-Katrin Othonen har köpt ett danspass till alla tre dagarna.

Det är bara de här dagarna man kan dansa latin i Västervik, så jag ska dansa så mycket jag orkar.

Eva Campe svänger förbi, för henne är det självklart att vara här.

För att dansa är det roligaste som finns.

Evald Bohlin och Ann-Katrin Othonen tar en svängom.
Evald Bohlin och Ann-Katrin Othonen tar en svängom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om