Dansfestivalen i Västervik inledd

För elfte året i rad arrangeras dansfestivalen Sverige Dansar i Västervik. Torsdagen var festivalens första dag och Västervik Resort var fyllt utav danssugna deltagare.

Erika Anturi vill sprida dansglädje.

Erika Anturi vill sprida dansglädje.

Foto: Ellinor Ljung

Västervik2019-06-27 20:00

Sverige Dansar är en fusionfestival, där man blandar två olika dansstilar: bugg/foxtrot och latindans. Det är Västervik Resort som anordnar evenemanget tillsammans med dansskolan Stockholm Salsa Dance och Torgny Lindbäck, som dansat SM i bugg. Festivalen pågår i tre dagar, och deltagarna är nybörjare såväl som erfarna inom dans. Annika Källmark är projektledare vid Västervik Resort. Hon menar att de flesta som deltar i den stora dansfesten bor på området, och att det skapar en riktig festivalkänsla:– Det är en gemenskap som heter duga, säger hon. Hon beskriver även Sverige Dansar på följade vis:

– Det ska vara en flexibel festival som är till för alla.

Annika passar på att hylla instruktörerna, som hon menar är mycket duktiga på att lära ut dans. Erika Anturi är danslärare och driver Stockholm Salsa Dance, dansskolan som varit närvarande vid evenemanget i Västervik sedan det startades. Erika säger att salsan har blivit mer och mer populär över åren, och att det är en mycket social dans. Men hon drar sig inte för att bugga – bugg är också väldigt roligt menar hon.

På kvällarna spelas dansband i en lokal och en DJ spelar salsamusik i en annan. Dessutom har instruktörerna shower där de själva visar upp sina kunskaper. Annika Källmark säger att hon vill hålla kvaliteten på festivalen samt att den ska leva vidare.

– Alla ska gå härifrån med ett leende, säger hon.

Annika Källmark tycker att festivalen ger besökaren en positiv och energifylld dansupplevelse.
Annika Källmark tycker att festivalen ger besökaren en positiv och energifylld dansupplevelse.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!