Dansglädje för barn och ungdomar

I går startade Summercamp 2013 på Mejeriet i Västervik, ett dansläger för barn, ungdomar och vuxna mellan 10 och 20 år. - Jag har redan lärt mig massor, säger Medina Ramadani, 13, som är en av deltagarna.

Emelie Johansson och Tess Göthe driver båda företag inom dans.

Emelie Johansson och Tess Göthe driver båda företag inom dans.

Foto:

Västervik2013-07-30 06:46


I Mejeriets källare är det fullt av rörelse, musik och glädje. 26 barn och ungdomar deltar i danslägret Summercamp som pågår under hela veckan.
- Här jobbar vi mycket med teknik, attityd, styrka och kondition. Vi vill ge eleverna branchkunskap så att de vet hur de ska gå vidare med dansen i framtiden, säger Tess Göthe, som arrangerar danslägret tillsammans med Emelie Johansson från Göteborg.
Båda tjejerna är entrepenörer inom dans och Tess Göthe har dansgrupper i Västervik året runt inom sitt företag Tess Dansstudio och Event.
- Jag och Emelie gör ungefär samma grej, skillnaden är att Emelie finns på Västkusten och jag på Östkusten. Vi träffades för första gången i går, men det har funkat jättebra. Vi båda brinner verkligen för dans, berättar Tess Göthe och fortsätter:
- Det här danslägret är ett önskemål från mina elever, men alla som vill har kunnat anmäla sig. Det är roligt att träffa elever som annars går i andra grupper och dela erfarenheter.

26 barn och ungdomar deltar i danslägret som pågår hela veckan.
26 barn och ungdomar deltar i danslägret som pågår hela veckan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om