Dansklubben Danzvett växer och utvecklas

Snart ska ett nytt dansår inledas, något som Yvonne Nyman, ordförande för Danzvett, ser fram emot. - Föreningen växer och tillströmningen av anmälningar till kommande kurser är god.

Stort engagemang under eventet med Tobias Karlsson i februari 2016. Foto: Tommy Holm

Stort engagemang under eventet med Tobias Karlsson i februari 2016. Foto: Tommy Holm

Foto:

Västervik2016-12-29 13:00

Dansklubben har provat en del nyheter under 2016, bland annat kursen "Tjejstyling" under fem tillfällen där man fokuserat på att tjejerna skulle få utveckla sin dansteknik.

- Vi har också haft tävlingsträning vid tio tillfällen, något vi kommer fortsätta med under 2017 tack vare att det finns en stor efterfrågan, säger Yvonne Nyman.

- Vi har nu två personer som tävlar för oss, Petra Prag och Petter Adolfsson, med respektive danspartner. Tävlingsdansen har tidigare varit stor hos Danzvett, men legat nere ett tag. Nu hoppas vi att fler blir intresserade av att börja tävlingsdansa igen.

Andra nyheter under året som gått har varit kurs i gammeldans vid fem tillfällen, där vals, schottis, hambo, polka, snoa och gillesdanser fått en nytändning.

- Kurs i gammeldans är något vi kommer fortsätta med under vårterminen, säger Yvonne Nyman.

Danzvett har också haft helgkurs i west coast swing och foxtrot.

- Våra kurser är i Breviksskolan, men vi letar fortfarande efter en egen lokal där golvet är avsett för dans.

I somras hjälpte dansklubben till under "Sverige dansar" på Arenan vid Lysingsbadet. Ett samarbete som Yvonne Nyman hoppas ska fortsätta utvecklas.

Danzvett uppmärksammade sitt 25-årsjubileum under 2015 ordentligt, något som avslutades med att Tobias Karlsson från Let´s Dance hade en föreläsning med workshop i början av 2016.

Yvonne Nyman tror att det är ett nyväckt intresse för dans och all uppmärksamhet som lett till att föreningen har växt med mer än 40 medlemmar till drygt 300 medlemmar.

2017 inleds med att Tobias Wallin, även han från Let´s Dance, kommer till Västerviks Teater & Konferens i början av februari.

Det blir först kurs i smooth fox och smooth jive, sedan dans till Kindbergs på kvällen.

Dansklubbens utbud med buggkurser på olika nivåer fortsätter som vanligt under kommande år.

Lars Lennartsson och Jennifer Jonsson under en bugglektion. Foto: Lena Johansson
Lars Lennartsson och Jennifer Jonsson under en bugglektion. Foto: Lena Johansson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om