De förbereder för lokal jaktmässa

I början av september arrangeras en mässa i jaktens tecken på Åkerholms säteri i Lofta. Flera föreläsare och utställare är redan bokade. Arrangörer är Västerviks södra, Västerviks norra och Vimmerby jaktvårdskretsar samt Urban och Anna Andersson på Åkerholms säteri.

Tre jaktvårdskretsar samt Urban och Anna Andersson står som arrangörer av höstens jaktmässa på Åkerholms säteri. Fr v Urban Andersson, Mikael Petersson, Sonja Gustafsson, Niklas Norberg, Andreas Svensson och Bill Nelson. Foto: Lena Dahlberg

Tre jaktvårdskretsar samt Urban och Anna Andersson står som arrangörer av höstens jaktmässa på Åkerholms säteri. Fr v Urban Andersson, Mikael Petersson, Sonja Gustafsson, Niklas Norberg, Andreas Svensson och Bill Nelson. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2017-06-07 14:10

Fler och fler intresserar sig för jakt som fritidsintresse, något som de tre jaktvårdskretsarna tagit fasta på. För att sprida mer kunskap och för att olika aktörer och utställare inom branschen ska få möjlighet att visa upp sig, har man beslutat att arrangera en jaktmässa.

– Vi tyckte det var dags för något nytt. Det är också ett sätt för alla med jaktintresse som gemensam nämnare att nätverka och lära känna varandra och för att sprida information om vårt förbund och om de olika kretsarna, säger Andreas Svensson, Västerviks norra jaktvårdskrets.

Under jaktmässan, som arrangeras den andra lördagen i september, kommer det finnas många olika utställare, bland annat företag inom jord och skog, fordon av olika slag, försäkringbolag, uppköpare av viltkött, stängsel, kläder, jaktprodukter och hundklubbar. Men också konstnären Bo Lundwall, knivmakare Astor Eklund och konservator Kolbjörn Borgen. Även Svenska Jägareförbundet och Nationella Viltolycksrådet kommer finnas på plats. Det kommer finnas förtäring av olika slag.

– Det blir även flera föreläsningar enligt ett rullande schema, men hela programmet är ännu inte riktigt klart. Det finns fortfarande plats för fler utställare och andra som kan tillföra något, säger Urban Andersson.

Hoppas bli återkommande

Förutom de tre jaktvårdskretsarna och Åkerholms säteri är även Jägarförbundet Kalmar län och JAQT (jagande aktiva qvinnor i tiden) delaktiga i förberedelser och genomförande.

– De flesta mässor är kommersiella. Här är det istället föreningar och ideellt arbete som ligger bakom, säger Bill Nelson.

För att jaktmässan ska kunna genomföras har man fått stöd från Tjustbygdens Sparbank, Valdemarsviks Sparbank och Vimmerby Sparbank.

Om arrangemanget slår väl ut hoppas arrangörerna att det ska bli återkommande.

– Hittills har gensvaret från såväl utställare som jägare och andra intresserade varit stort, säger Bill Nelson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om