De gör babypaket till behövande

Marieborgskyrkans biståndsgrupp arbetar för högtryck, bland annat med att packa babypaket som ska till Kongo-Kinshasa och Rumänien.

Foto:

Västervik2018-12-04 17:30

I församlingshemmets källare rullas bandage och viks kompresser, tillverkade av slitna skänkta lakan. Tyget kan också bli till blöjor.

”Källarfolket”, som biståndsgruppen skämtsamt kallar sig, utgörs av Åsa Hermansson, Karin Engstrand, Margareta Gustafsson, Gun-Britt Fredriksson Lindblad och Mikael Malmström.

När vi tittar in på måndagsförmiddagen väntar de just besök av en grupp damer från Ankarsrum som har med sig barnkläder som de stickat med förhoppningen att de ska komma till användning där de verkligen gör nytta.

– Vi har damer i Västervik, Ankarsrum, Eksjö, Vimmerby, Norsholm, Loftahammar, Halmstad och Norrköping som stickar till vår biståndsverksamhet, berättar Gun-Britt Fredriksson Lindblad och Margareta Gustafsson.

Marieborgskyrkan samarbetar numera med Bistånd Östeuropa och Shalom i Oskarshamn och fortsätter med sina sändningar av förbandsmaterial till Kongo via Equmeniakyrkan i Borås.

Babypaketen som skickas till Kongo innehåller bland annat babykläder, blöjor, tvättlappar och tvål.

– Paketen delas ut av vårdpersonal för att få kvinnorna att gå till sjukhuset för att föda. Mor och barn får vård och vaccinationer och sedan får de paketet med sig hem, förklarar Gun-Britt Fredriksson Lindblad.

För dem som vill skänka något till er verksamhet – vad är ni intresserade av?

– Vi tar emot rena kläder, lakan, handdukar, gardiner, täcken, filtar, kuddar, dukar, garner, tyger, symaterial, skor, stövlar, leksaker och gosedjur.

Förra året skeppades sammanlagt 370 babypaket, 58 kartonger med skor och 233 säckar textilier iväg från Marieborgskyrkan i Västervik, med slutdestination Kongo-Kinshasa, Rumänien och Estland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!