Såga, valsa, hamra, smida, löda och polera. Det är många hantverksgrepp innan smycket är klart.
Själva ringen görs av silverplans, en bit silver som valsas ut till lagom tjocklek. Den blomma Anne-Marie format är av silvertråd, sedan fäster hon en titanpärla i mitten och så är ringen klar. Nåja, det är allt en hel del pill och fingerfärdighet innan allt passar och får godkänt av Ulrika Pecher. Men en viss erfarenhet av fingerfärdigt arbete har Anne-Marie Larsson sedan tidigare. Hon arbetade som tandtekniker när hon var yrkesverksam.
Armband och örhängen
Elin Asplund deltar också i kursen, och sågar sig fram i en lejonman. Lejonet ska, förmodligen, bli en brosch. Men det kan hon bestämma lite längre fram i processen.
Hon har även tillverkat flera silverarmband, både till sonen och sig själv.
- Jag har också med mig en knapp som jag tänker göra en ring av.
Christer Fällgren är klar med ett par vackra örhängen, omsorgsfullt utsågade efter ett snirkligt mönster. Finalen blir ett hängsmycke. Smycken som säkert kommer pryda någon i hans närhet.
Ulrika Pecher har haft kvällskurser tidigare, men säger att det passar bättre att samla timmarna till en enda helg. Då hinner man göra klart, slipper avbryta den kreativa processen.
Det behövs ingen förkunskap. Väl på plats blir det en genomgång av arbetsplatsen och verktygen hos Herberts Guld, inspiration kan hämtas från smycken i butiken. Skisser görs, eller så jobbar man på fri hand efter egen idé.
Kurserna fortsätter hon med under både februari och mars, och till hösten.