De öppnar nytt bageri i centrum

Sen en tid tillbaka har det varit tomt med bagerier nere i Västerviks stadskärna. Nu är det några som vill ändra på situationen.

Här planeras Bageri 96grader öppna till sensommaren.

Här planeras Bageri 96grader öppna till sensommaren.

Foto: Robert Preusse

Västervik2019-06-14 11:45

För den som har varit observant vid Stora torget i Västervik så kan det inte gått obemärkt att det är något som är på gång där. Vi möter Mats Karlsson och Lisa Bergström som håller på att skapa deras eget drömbageri. Mats, som har varit verksam inom bageri- och konditorivärlden sedan trettio år tillbaka, tyckte att något fattades i stadskärnan. När lokalen vid Rådhustorget blev ledig så kände Mats och Lisa att tiden var inne.

– Ser man tillbaka en tio år i Västervik så fanns det en handfull mindre bagerier och konditorier. Idag är nästan alla borta, säger Mats.

Det är framförallt på grund av att mindre bagerierna har försvunnit som Mats känner att det finns plats att etablera nytt:

– Vi har sett bland såväl privatpersoner som företag att många tycker att det saknas ett riktigt bageri i stadskärnan.

Mats och Lisa hoppas på att "Bageri 96grader", som är namnet för det nya bageriet, ska locka folk i alla åldersgrupper både för morgonbröd och fika.

Vad ska få er att sticka ut bland de bageri- och fikaalternativ som redan finns i Västervik?

– Vi kommer att ha fokus på gott bröd bakat från grunden samtidigt som hållbarhet är något som ska följa verksamheten rakt igenom. Vi vill kunna utforma vårt utbud efter vad folk efterfrågar och skapa en familjär känsla, säger Lisa.

När väl brödet och bullarna börjar bakas är ännu inte klart utan Bageri 96grader hoppas kunna slå upp portarna framåt sensommaren.

Lisa Bergström och Mats Karlsson satsar på bageri vid Rådhustorget.
Lisa Bergström och Mats Karlsson satsar på bageri vid Rådhustorget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!