De rödgröna visar sina fÀrger

Prioriterade frÄgor för Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet under de kommande fyra Ären kommer bland andra att vara ökad livskvalitet, nytt hÄllbarhetsarbete, bÀttre förutsÀttningar för nÀringsliv och tillvÀxt.

Marcus Fridlund (S), Akko Karlsson (MP), Anna Bodjo (MP), Conny Tyrberg (C) och Dan Nilsson (S).

Marcus Fridlund (S), Akko Karlsson (MP), Anna Bodjo (MP), Conny Tyrberg (C) och Dan Nilsson (S).

Foto: Anna Persdotter

VĂ€stervik2018-12-14 19:00

Högt upp pÄ listan stÄr ocksÄ arbetet med att förnya arbetssÀttet och skapa förutsÀttningar för en bred politisk förankring i de beslut som tas.

– Vi har en ny politisk situation i VĂ€stervik och vi mĂ„ste arbeta med hur vi ska organisera oss, sĂ€ger Conny Tyrberg (C).

– Den nya situationen krĂ€ver ett nytt arbetssĂ€tt, sĂ€ger Anna Bodjo (MP).

– HĂ€r Ă€r det viktigt att alla partier Ă€r med och resonerar, sĂ€ger Dan Nilsson (S).

Med livskvalitet menar de tre partierna bÄde kvalitet för kommunens invÄnare och företagare, men ocksÄ för de som Àr hÀr pÄ besök.

Partierna vill prioritera en ny simhall, och hela omrÄdet kring Bökensved och sÀtta ökad fokus pÄ kulturen.

Ett stort omrÄde Àr ocksÄ personalfrÄgan.

– Vi har stora rekryteringsbehov under de kommande Ă„ren, framför allt inom barn- och utbildning och socialförvaltningen, sĂ€ger Conny Tyrberg.

– NĂ€r det gĂ€ller personalfrĂ„gor har vi en referensgrupp och det Ă€r nĂ„got vi vill utveckla vidare och bilda ett arbetsgivarutskott.

– Vi vill bli Sveriges bĂ€sta arbetsgivare för Sveriges viktigaste jobb, sĂ€ger Dan Nilsson.

PÄ agendan finns ocksÄ arbete med hÄllbarhet, samt nÀringsliv och tillvÀxt. HÀr vill partierna bland annat se till att miljöarbetet i de kommunala verksamheterna och bolagen ska följas upp kontinuerligt och att andelen fossilfria fordon ökar. De vill ocksÄ arbeta för en förbÀttrad dialog med nÀringslivet och ta fram ett bredare underlag för förbÀttringar av vÀg 35.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!