De siktar på trafik till Gotland nästa år

Om inte coronapandemin utvecklas på ett negativt sätt blir det trafik till Gotland från Västervik nästa år.

Det ser ut att bli fortsatt trafik från Västervik till Visby. Från vänster: Bobbo Werkelin, Harald Hjalmarsson (M), Gunnar Boman, DG:s Adam Jacobsson och Christer Bruzelius samt Dan Nilsson (S).

Det ser ut att bli fortsatt trafik från Västervik till Visby. Från vänster: Bobbo Werkelin, Harald Hjalmarsson (M), Gunnar Boman, DG:s Adam Jacobsson och Christer Bruzelius samt Dan Nilsson (S).

Foto: Andreas Johansson

Västervik2020-09-16 13:04

Beslutet att det inte blev någon färjetrafik från Västervik till Gotland i år gjorde gissningsvis många besvikna. Destination Gotland meddelade då att man inte helt lagt ner planerna på trafik mellan Visby och Västervik, utan bara satt trafiken på paus.

Christer Bruzelius är vd för Destination Gotland, och han berättade under ett möte med politiker, tjänstemän och destinationföreträdare under onsdagen att man planerar för trafik nästa år, 2021.

– Vi planerar för att återuppta trafiken under nästa år. Men med reservation för hur pandemin utvecklas, sade han.

Tanken är än så länge att ha liknande trafik som man planerade för under 2020, men justeringar kan det blir. Från Västervikshåll vill man se avgångar som gör att man kan åka över dagen, och något senare avgång på morgonen för att man ska hinna med båten.

Gunnar Boman, vd på Västervik Resort, vädrade också en önskan om att förlänga säsongen under augusti.

– Så att det finns en möjlighet för kanske framförallt utländska gäster att åka till Gotland från Västervik.

Framgången verkar stavas samverkan mellan flera destinationer. Niklas Lind, marknadschef på Västervik Framåt, säger att trafiken betyder mycket för bofasta och för turister.

– Dels har det ett symbolvärde för livskvalitén men vi får en bra utgångspunkt som destinationsområde med gemensam turism. 

Bobbo Werkelin är vd för Kneippbyn resorts på Gotland.

– Vi såg en ökning av turister från det här området under 2019. Det är ett positivt besked för oss också.

Destination Gotland.
Destination Gotland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!