De spred glädje i Stadsparken

Tisdagens konsert med Glädjekällan i Stadsparken i Västervik fick lite extra skjuts av den svenska vinsten i VM-fotbollen.

Glädjekällans konsert blev en glad avslutning på en fin kväll. Den sista konserten för säsongen blir under Visfestivalen vecka 28.

Glädjekällans konsert blev en glad avslutning på en fin kväll. Den sista konserten för säsongen blir under Visfestivalen vecka 28.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2018-07-03 21:08

Konsertstarten blev kanske några minuter försenad. Det var på grund av matchen mellan Sverige och Schweiz, som Sverige vann, konstaterade kvällen konfrancier. På scenen var 14 taggade musiker som den här kvällen höll sin avslutningskonsert för säsongen. Men det är en sanning med modifikation, berättar Lena Koffed, som arbetar med den dagliga verksamheten i Medborgarskolans regi.

– Vi ska spela utanför ruinen visfestivalslördagen med. Den konserten får på riktigt avsluta säsongen.

Det är en säsong som varit händelserik, 18 spelningar har det blivit, bland annat på Silja Line.

Det märks att Glädjekällans sångare och musiker blivit varma i kläderna. Pop, rock och ballader blandades på scenen, allt var uppskattad av publiken, som växte någon när fotbollstittare hunnit upp till parken.

När vi var på plats hann Patricia Dolega Sundman sjunga solo på Joline, en Dolly Partonklassiker av rang. Man spelade också bland annat "Sommarnatt" av Snowstorm och "Slå mig hårt i ansiktet" av Thomas Stenström och en fin ballad av Rasmus Åkerman, som heter "Min dröm."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!