De utökar med fiskdelikatess

Om en månad, i början av november, slår nya "Våran Krog" upp portarna i Västervik. "Våran Krog och fiskdeli" blir det nya namnet som ger en tydlig hint om inriktningen.

Krogen ska bland annat utökas med en fiskdelikatess.

Krogen ska bland annat utökas med en fiskdelikatess.

Foto: Lotta Gometz

Västervik2018-09-30 19:00

Det var sent i våras som Magnus och Malin Holmbom tog över gamla Briggens lokaler vid Fiskaretorget.

Affären gick fort, och under sommaren höll de restaurangen öppen utan att göra några genomgripande förändringar. Men nu ska det alltså hända saker.

– I går kväll (läs lördag) hade vi avslutningsfest för hela det gamla Briggen-gänget, berättar Malin.

Och redan på söndagen började lokalen tömmas på inventarier inför den stora renovering som ska genomföras under oktober månad.

– Det känns spännande att nu äntligen förverkliga det som vi tänkt oss och planerat för, säger hon och lägger till:

– Kanske var det bra att det inte fanns tid att sätta igång med förändringarna direkt, för nu har vi hunnit boa in oss och vi har även haft chans att bilda oss en uppfattning om vad Västerviksbor och turister vill ha.

Paret Holmbom har tidigare arbetat i Stockholm och närmast i Stockholms skärgård där de drivit restaurang i Sandhamn.

När så Magnus och Malin tyckte att det var dags för en förändring i livet valde de att flytta till Magnus gamla hemstad Västervik, eller närmare bestämt till sommarstugan på Norrlandet.

– Vi diskuterade lite fram och tillbaka om vi skulle flytta till Stockholm igen eller om vi skulle slå oss ner i Västervik.

Det blev det sistnämnda alternativet. Magnus är både född och uppvuxen i Västervik och har hela familjen kvar i stan.

– Nu bygger vi även ett nytt bostadshus på Äppeludden, Norrlandet. Allt på en gång, säger Malin och skrattar.

Åter till Våran Krog. Malin och Magnus Holmbom plockar fram en ritning över hur det kommer att se ut i lokalerna efter ombyggnationen.

En delikatessavdelning med butik är vad som möter gästerna/kunderna först, därefter kommer en bar som går över i en loungehörna. Längst in i lokalen kommer man att ha en mindre restaurangavdelning med plats för 35 matgäster.

Den nya krogen blir alltså inte bara just en krog utan också en fiskdelikatess varifrån man kan köpa med sig färsk fisk, sushi och färdiga fiskrätter av olika slag.

Fisken beställs från Göteborgs Fiskauktion.

Malin och Magnus är tacksamma för den långa varma sommaren.

– Vi hade inte kunnat få en bättre start som nya krögare i stan, säger Malin.

– Jag tror att den gångna sommaren kan gynna hela turistnäringen i Västervik under säkert fem år framåt. Folk som besökte stan i år har den fina sommaren i minnet och vill återvända, tror Magnus Holmbom.

Malin och Magnus Holbom visar en ritning över hur det kommer att se ut i lokalerna framöver.
Malin och Magnus Holbom visar en ritning över hur det kommer att se ut i lokalerna framöver.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!