De vill rädda sitt bibliotek

Oroliga Loftahammarsbor och biblioteksvänner mötte i lördags Christin Rampeltin Mohlin (m), vice kommunalråd, för att förklara att de vill ha sitt bibliotek kvar och rikta kritik mot kommunen.

Christin Rampeltin-Mohlin, M, mötte Loftahammarsborna och deras upprördhet över att biblioteket ska läggas ned.

Christin Rampeltin-Mohlin, M, mötte Loftahammarsborna och deras upprördhet över att biblioteket ska läggas ned.

Foto:

Västervik2012-09-03 06:28


Mötet hölls lägligt i samband med Loftahammarsutställningen och biblioteksvännerna lämnade över en lunta med namnunderskrifter som kräver ett öppet bibliotek i Loftahammar.
- Jag har kopierat listorna hela morgonen, berättar Barbro Lokrantz, en av de ledande krafterna för att behålla biblioteket.
- Man är ju nästan uppvuxen här, säger Tony Axelsson, Lofthammarsbo som strider för att biblioteket ska vara öppet i framtiden.
Christin Rampeltin Mohlin kunde inte ge några löften till Loftahammarsborna men lovade lyssna och kunde åtminstone berätta att kultur- och fritidsnämnden ska ta upp Loftahammarsbornas protestbrev på sitt möte på torsdag.
- Jag har inte mandat att säga något mer, säger Christin Rampeltin Mohlin.
- Vi har svårt att tänka oss att inte kunna gå till vårt bibliotek som har funnits i 136 år. Vad får vi istället, undrar Barbro Lokrantz.
Biblioteksvännerna ifrågasatte kommunens ekonomiska kunskaper när det visade sig att när kultur- och fritidsnämnden sparar i sin budget på att lägga ner biblioteket så ökar skolans utgifter eftersom lokalerna ska vara kvar till skolbarnen.
- Man borde väl göra en konsekvensanalys innan men man har missat att titta på alternativa former, menar en Loftahammarsbo.
Lösa planer finns på att möjligtvis ta över biblioteksdriften i föreningsform.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om