De visar upp sina trädgårdar

Föreningen Trädgårdsamatörerna i Västervik öppnar upp sina trädgårdar för allmänheten.

Kerstin Jergil vill sprida sina kunskaper inom trädgårdsarbete till andra.

Kerstin Jergil vill sprida sina kunskaper inom trädgårdsarbete till andra.

Foto: Ellinor Harrysson

Västervik2018-06-03 11:00

Den 6 juni firas Trädgårdsamatörernas dag över hela Sverige. Sällskapet Trädgårdsamatörerna i Nordöstra Småland erbjuder dagen till ära, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, en möjlighet för människor att besöka välsmyckade trädgårdar runt om i regionen. Konceptet har de valt att kalla för "Öppna Trädgårdar".

– Medlemmar i föreningen bjuder in folk att komma och titta på trådgårdar, sammanlagt är det tre platser i Västervikstrakten som är öppna för allmänheten, säger Kerstin Jergil, ordförande för Trädgårdsamatörerna i Västervik.

Varför har ni valt att bjuda in personer till era trädgårdar?

– Vi vill sprida vår kunskap och förmedla ut intresset vi har om trädgårdsväxter, så att andra människor också kan ta del av det.

Sammanlagt visas fem trädgårdar upp från regionen, varav tre i Västerviks kommun. De finns i Västervik och Solstadsström, övriga i Vimmerby kommun.

Sällskapet Trädgårdsamatörerna är en rikstäckande trädgårdsförening som vill sprida kunskap om trädgård, växter och odlingsteknik. Totalt har föreningen cirka 7 000 medlemmar i Sverige och Norden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!