"Den är fruktansvärd att se på"

"Det är ingen enkel uppgift att marknadsföra turismen på orten rent estetiskt med en sådan betongsugga som landmärke." Det skriver en person i ett mejl till Västerviks kommun, angående silon i Gamleby.

Personen tror att Gamleby skulle gynnas på flera sätt om silon revs och man gjorde något mer användbart på tomten. Foto: Ellinor Harrysson

Personen tror att Gamleby skulle gynnas på flera sätt om silon revs och man gjorde något mer användbart på tomten. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Västervik2018-03-22 17:00

I mejlet kommun beskriver personen sin frustration över silon, som i dagsläget inte fyller någon funktion alls.

- Jag med många andra boende på orten (gissar jag) är bedrövade över bilden silon skänker över orten. Hur länge kan byggnaden stå utan att något behöver göras?

- Jag tycker att om man som privatperson äger något sådant kolossalt, bör man ha ett visst ansvar att antingen göra något av det, eller annars riva det.

"Dags att något görs åt den"

I dagsläget fyller silon ingen funktion och den är heller ingen rolig syn i samhället, anser personen.

- Den är fruktansvärd att se på. Skadegörelse och söndervittring har ju pågått sedan lång tid tillbaka och bättre lär det ju knappast bli. Nej, nu tycker jag att det är dags att något görs åt den.

Personen anser att om byggnaden rivs så skulle marken kunna nyttjas till något bättre, som gynnar Gamleby som ort.

- Markytan som en rivning av byggnaden skulle lämna efter sig skulle kunna nyttjas till något vackert och användbart istället och gynna turismen och orten i sin helhet. Gamleby är i grunden en vackert belägen ort, det gäller bara att kunna lyfta fram det. Det är ingen enkel uppgift att marknadsföra turismen på orten rent estetiskt med en sådan betongsugga som landmärke.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om