Den lokala maten på bordet

Är man sugen på att testa nya smaker och samtidigt upptäcka den lokala maten är Smaka på Tjust verkligen något att rekommendera. Årets upplaga pågår i två dagar och vid ett 25-tal olika platser på alla håll inom kommunen.

Anders Johansson i Törnsfall kommer att bjuda på både äpplen och soppa i helgen.

Anders Johansson i Törnsfall kommer att bjuda på både äpplen och soppa i helgen.

Foto:

Västervik2008-09-18 06:15

I år är det den nybildade ideella föreningen som står för organisationen, men kommunen är givetvis med och backar upp.
Tanken är som tidigare att visa upp den lokalt producerade maten i alla möjliga tappningar, från den småskaliga livsmedelstillverkningen till att sprida gamla och traditionella recept vad det gäller matlagning. Givetvis kommer äpplet (som är matevenemangets symbol) att servas både på längden och bredden, i äppelkakor och desserter men också som vanlig ätfrukt.
- En av anledningarna att sätta maten i fokus är att öka informationen till konsumenterna, som kanske inte vet att företaget i grannbyn tillverkar "världens godaste korv" eller vad som serveras på våra restauranger, säger Jan Hartman på Stora Grindö, som där driver sin fiskrestaurang - dit man bara tar sig med båt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om