Därför blir vatten den sista utmaningen i fototävlingen Vårjakten.
– Att hitta vatten i landskapet är utmaningen. Det kan vara regn, en vattenspegel i en sjö till exempel, säger Markus Nord.
Han tycker att vatten är något vi borde tänka mer på, och vara mer medvetna om.
– Det är svårt att förstå för oss här i Sverige, med alla sjöar och vattendrag, men färskvatten är en bristvara för många. Hur vi använder vatten är en del av hur vi skapat vårt samhälle, men det kan komma att slå tillbaka mot oss.
Markus Nord berättar att grundvattennivåerna är fortsatt låga i länet och att vi förväntas få bevattningsförbud i sommar, för fjärde året i rad.
– Det är inte bara att stoppa i en ny slang i en ny sjö.
Därför blev han också väldigt glad när det började regna den 1 maj.
– När kände man senast att man blev så glad över att det kom regn? säger han och skrattar.
Men det försiktiga regnandet har inte varit tillräckligt, det skulle behövas mycket mer för att återställa vattennivåerna.
– Vi måste också komma ihåg att det inte finns så mycket färskvatten på jorden. 78 procent är täckt av vatten, men det är bara tre procent som är sötvatten och av det är det mesta fruset i is och snö på Arktis och Antarktis.
Själv längtar han nu efter en sommar som är lite sisådär, alltså inte för varm och torr.
– Det är jätteskönt med värmen, men för mig var förra sommaren också väldigt fylld av ångest. Nu måste vi vända det åt rätt håll och jobba för att behålla vattnet i marken.