"Det är alltid skönt att slå Vimmerby"

Hela säsongen har vi öst beröm över Vimmerbys defensiv. Men i gårdagens derby knäckte Västervik hemmalaget - och gjorde sex mål. "Hur skönt som helst", jublar VIK-forwarden Alexander Pettersson.

Linus Lundin fick se sig besegrad av VIK:s offensiv. Foto: Magnus Strömsten

Linus Lundin fick se sig besegrad av VIK:s offensiv. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Västervik2015-11-25 21:15


Två poängkungar på skadelistan - och bara äran att spela för. Det var många som undrade hur motiverade Västervik var inför derbyt mot Vimmerby.

Svaret kom omgående.

Det tog fem sekunder för Alexander Pettersson att dra på sig en helt onödig slashing-utvisning.

Kanske inte så smart. Men budskapet var tydligt: Västervik hade kommit till Vimmerby för att kriga.

Även om Vimmerby började bäst - och tog ledningen genom Andreas Rundgren - var Västervik det bättre laget under större delen av matchen.

Till slut blev det förkrossande 6-2 till VIK.

- Vi stod upp för varandra, täckte skott och jobbade som en enda stor enhet. Det är alltid skönt att slå Vimmerby. Just nu känns det obeskrivligt skönt, säger VIK-forwarden Alexander Pettersson.

Han njöt rejält efter VIK:s stabila derbyseger.

- Vi ville visa att vi är ett bättre hockeylag än vad Vimmerby är. Och det lyckades vi med.

Västerviks tränare Mattias Karlin säger så här:

- I det stora hela är jag nöjd med vår insats. Vi hade bra puckkontroll, skapade mycket framåt och hade en stabil defensiv. Vimmerby kom inte till så många farliga lägen.

Det mesta pekar på att VH och VIK kommer att mötas igen efter nyår - i Allettan.

- På så sätt var det viktigt att vi vann idag. Det känns mycket bättre med 1-1 i inbördes möten än 0-2.

Inför derbyt hade Vimmerby som mest släppt in tre mål i en och samma match. Nu blev det sex insläppta efter stundtals ihåligt försvarsspel.

- Nä, det var inget vidare idag. Vi bjöd Västervik på för många lägen. Vi får försöka att släppa det här och gå vidare, suckar VH-målvakten Linus Lundin.

Vimmerbys tränare Daniel Eriksson är inne på samma linje:

- Jag ser det som en jättenyttig läropeng. Det här var ett gupp på vägen. Man får inte glömma bort att det här var vår tredje nollpoängare på 19 matcher, säger Eriksson.

Han tycker att hans spelare tog för många felbeslut med puck på egen planhalva.

- Och där tar vi tränare ett stort ansvar över hur vi väglett gruppen den senaste tiden. Vi har fokuserat mycket på spelet i offensiv zon, men kanske tappat lite fokus på hur vägen dit ser ut, säger Daniel Eriksson.

Trots förlusten har Vimmerby ett bra utgångsläge i tabellen. Det skiljer fortfarande åtta poäng till femman Kristianstad - med tre omgångar kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om