"Det körde ihop sig rejält"

Läget är fortsatt besvärligt för kollektivtrafiken i länet, även om trafiken nu kommer igång mer och mer. - Vi är på efterdyningarna, men det börjar rätta till sig, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör på Kalmar Länstrafik (KLT).

Västervik2018-03-07 16:50

Förra veckan var tågtrafiken mellan Västervik och Linköping helt inställd under flera dagar. Orsaken var det kraftiga snövädret som drog in över hela länet.

- Det var väldigt bekymmersamt, men nu är vi på väg att få ordning på det. Det går åt rätt håll även om det fortfarande är besvärligt väglag, säger Karl-Johan Bodell.

Natten mot tisdag föll ännu mer snö över Västervik och trafiken på Tjustbanan drabbades återigen av problem.

- Tågen är inställda under förmiddagen, men just nu kan jag inte säga hur det ser ut längre fram. Det går ersättningsbussar på sträckan och de går som de ska, säger Karl-Johan Bodell.

Busstrafiken

Även busstrafiken har påverkats av det kraftiga vintervädret.

- Det körde ihop sig rejält förra veckan, men jag tycker ändå att bussförarna gjorde ett jättebra jobb som höll igång trafiken. Där förlitade vi oss helt på förarnas beslut om det var körbart eller inte körbart.

Dock har vissa avåkningar förekommit, de flesta på mindre vägar men även några längs E22:an.

- Det var därför vi valde att ställa in skoltrafiken i stora delar av länet. Västervik och Högsby var de enda kommunerna där skoltrafiken gick som vanligt. Idag (tisdag) är det studiedag, men från och med imorgon räknar vi med att skoltrafiken ska vara igång i hela länet, säger Karl-Johan Bodell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om