"Det var ett verbalt mordhot"

Efter skandalscenerna: Västerviks kapten berättar om Sundsvalls attack på VIK-spelarna

Västervik IK:s kapten berättar idag om hur han upplevde det som Sundsvalls Mathias Månsson åkte på matchstraff för. "Ett verbalt mordhot", menar Joakim Englund. Foto: Magnus Strömsten.

Västervik IK:s kapten berättar idag om hur han upplevde det som Sundsvalls Mathias Månsson åkte på matchstraff för. "Ett verbalt mordhot", menar Joakim Englund. Foto: Magnus Strömsten.

Foto:

Västervik2016-03-22 06:31


Dagen efter skandalscenerna i Västerviks ishall, då två Sundsvallsspelare åkte på varsitt matchstraff i samma sekvens, berättar nu VIK-kaptenen Joakim Englund vad han hörde.

- Det var ett verbalt mordhot, säger han.

Det var i slutet av den första perioden i den allsvenska kvalmatchen mellan Västervik och Sundsvall i söndags som Joakim Matsson skickade in VIK-stjärnan Joacim Hedblad i sargen och drog på sig matchstraff. Efter avblåsningen gav sig gästernas hetsporre, Mathias Månsson (lilla bilden), in i situationen och skulle tala med både domare och motspelare. Värst ut råkade VIK:s Victor Öhman.

- Vanligt trash talk, tyckte Sundsvalls tränare Leif Strömberg efter matchen.

- Matchstraff för osportsligt uppträdande, tyckte domare Sandstedt.

Nu berättar Västerviks lagkapten Joakim Englund hur han uppfattade situationen.

- Först delar de ut en huvudtackling på Jocke (Hedblad) och efter det blir det gurgel, som det brukar bli. Därefter kommer han (Mathias Månsson) in på isen och kastar ur sig något till Öhman som han nog inte borde ha gjort, säger Englund.

- Det var ett verbalt mordhot, det räcker med att säga så. Det hör inte hemma på en rink. Sedan förstår jag att han skriker i affekt och att de är vänner utanför isen, men det spelar ingen roll.

- Självklart delar inte en domare ut ett matchstraff för att han tycker att det är kul. Okej om nån slänger ur sig fula ord, men ett mordhot? Nä, det finns smartare sätt att hjälpa sitt eget lag, säger VIK-kaptenen, som dock inte vill gå in på vad som ordagrant sades.

På vägen ut till omklädningsrummet ska Månsson också ha gått loss på interiören i korridoren. Dagen efter händelserna är Sundsvalls-stjärnan, som nu är avstängd minst ytterligare en match, både frustrerad och ångerfull.

- De står och skriker i båset och lever rövarliv. Linjeman säger att jag hotar Victor och det är det som jag åker på. Att det var ett mordhot det har jag inget minne av att jag slängde ut. De står och skriker att man är en fitta, en hora och en föredetting och annat. Då sa jag åt Victor att hålla käften annars skulle jag ta honom, i min värld är det inte ett mordhot, säger Månsson till st.nu.

- Jag och Victor känner varandra bra så det känns löjligt alltihop. Det är liksom ingen "random" person, det är ju en kompis till mig. Jag är besviken på mig själv att jag går i fällan. Jag är så rutinerad att jag ska kunna ta skit och hålla käften, säger Mathias Månsson.

På tidningens fråga om var Månsson tycker att gränsen går för vad man får säga på isen, svarar han:

- Jag vet inte. Jag har varit med så länge och hört det ena och det andra. Det är mycket personliga saker och jag tycker att gränsen går när man går in på det privata planet, det ska man inte göra. Jag vet hur spelare tagit reda på saker om andra spelare för att kunna åka runt och snacka, där tycker jag att gränsen går, säger Månsson.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Mathias Månsson. Foto: TT
Mathias Månsson. Foto: TT
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om