DG avslutar färjetrafiken tidigare än planerat

Allt som allt är Destination Gotland nöjda med sommarsäsongens trafik mellan Visby och Västervik. Satsningar i andra hamnar gör dock att man nu rundar av trafiken tidigare än planerat.

Linjen mellan Visby och Västervik avtrafikeras tidigare än planerat den här sommaren.

Linjen mellan Visby och Västervik avtrafikeras tidigare än planerat den här sommaren.

Foto: Lotta Gometz/Arkiv

Västervik2021-08-12 15:27

– Initialt hade vi en tanke om att trafikera en extra vecka i augusti, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef, per mejl.

Detta hade inneburit chans att resa direkt mellan Visby och Västervik fram tills slutet av augusti. Tidigare i veckan gick man dock ut med informationen att en satsning på att trafikera sjövägen mellan Nynäshamn-Rostock gör att man behöver ändra om turerna från Västervik. Sista avfärd är nu satt till den 22:e augusti, från Västervik.

Hur summerar ni årets sommartrafik mellan Visby-Västervik?

– Det är för tidigt att göra en summering av hela sommaren, men hittills ser vi att intresset för att resa från och till Västervik har varit stort. Trots att vi trafikerat med begränsad kapacitet har resandet varit i linje med ett normalår och nästan identiskt med 2019, säger Jacobsson.

Finns det några framtidsspaningar för nästa år?

– Det har varit otroligt kul att kunna trafikera Västervik igen efter ett års uppehåll och vi har ett mycket bra samarbete med Västervik. Framåt tror vi fortsatt på en stor hemestertrend och vi ser att intresset för att besöka Gotland är stort från alla våra hamnar, berättar Jacobsson och fortsätter:

– Efter sommaren är slut kommer vi summera resultaten som hjälper oss att utforma trafiken för nästa år.

Totalt rör det sig om sju avgångar som påverkas av rederiets nya linje mellan Nynäshamn och Rostock.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!