Dollarstore bygger ny butik i Västervik

Bygglov har beviljats för en ny Dollarstore-butik på Ljungheden i Västervik. Planen är att öppna under hösten.

Tomten där Dollarstore ska öppna ny butik på Ljungheden i Västervik.

Tomten där Dollarstore ska öppna ny butik på Ljungheden i Västervik.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2021-03-03 19:15

Tomten där den nya butiken ska ligga är Husvagnen 2 på Ljungheden, med adressen Lunnargatan 12 i Västervik. Det är mittemot Blomsterlandets butik, fast på andra sidan gatan, in mot skogen.

Det bygglov som har beviljats av miljö- och byggnadsnämnden gäller en affärsbyggnad med en byggnadsarea på 4 000 kvadratmeter.

Butiken får en grå plåtfasad med fönsterbågar av aluminium och takbeläggning av svart papp. Byggnadshöjden blir 6,4 meter.

Ut mot Lunnargatan blir det en kundparkering med 80 två platser, varav två är för handikappade. De två sistnämna platserna ligger på varsin sida om entrén. Ytterligare 20 p-rutor anläggs på markytan öster om butiken, ut mot den gata som heter Tallhedsvägen.

I motiveringen till beslutet om bygglov står det att "Byggnaden tar hänsyn till kulturvärdena på platsen och bidrar till en god helhetsverkan".

Jennie Ahlberg är presskontakt på Dollarstore. Hon uppger att de räknar med att kunna öppna den nya butiken under fjärde kvartalet i år.

Byggstarten är tänkt att bli i maj. Själva butiken blir ungefär 3 500 kvadratmeter stor. Den kommer alltså att ersätta den befintliga Dollarstore-butiken i Västervik, som ligger vid Materialmännen.

Dollarstore är inte den enda butikskedjan i Västervik som har valt att flytta till nya lokaler på Ljungheden.

Tidigare har Blomsterlandet, Rusta, Elgiganten och Jysk gjort samma resa. Blomsterlandet låg tidigare vid Willys nere i staden, medan övriga tre låg vid infarten.

Karta: Här ska Dollarstore ligga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!