DÖMDES FÖR GROV MISSHANDEL I APRIL

Den 40-årige man, som misstänks ha dödat sin 37-åriga hustru i Västervik i torsdags, och som sedan tog sitt eget liv dagen efter, har ett långt kriminellt förflutet. Bland annat har han tidigare utvisats ur Sverige på obestämd tid, men trots det blivit påkommen med att vistas i landet illegalt vid åtta tillfällen, och så sent som i april dömdes mannen för grov misshandel mot den nu mördade 37-åriga kvinnan

Foto:

Västervik2017-07-16 16:19

I torsdags förmiddag larmades polisen till en adress på Markörgatan i Västervik. Där hittades en 37-årig kvinna knivhuggen till döds. Den misstänkte gärningsmannen, hennes 40-årige make, hade flytt från platsen och rikslarm utfärdades efter honom.
Dagen efter, på fredagen, såg vittnen som vår tidning talat med mannen sittande på en uteplats i anslutning till den fastighet där kvinnan mördades. Mannen hade då en pistol i handen och strax därefter hördes ett skott.
Dessförinnan hade mannen själv larmat polisen. När de kom till platsen hittades mannen svårt skadad och han avled strax därefter på Västerviks sjukhus av sina skador.

I kväll skriver tidningen Expressen följande om mannens digra brottsliga bakgrund
”2005 utvisades han ur Sverige på obestämd tid i samband med att han dömdes för våldtäkt. Trots det har mannen "vanemässigt" vistats i Sverige och sedan 2008 har han dömts för brott mot utlänningslagen vid åtta tillfällen.
Mordet i torsdags är inte första gången som mannen misstänks ha utövat våld mot hustrun. I april dömdes han av Kalmar tingsrätt till ett fängelsestraff på ett år och tio månader för grov misshandel och misshandel.
Nyligen friade en oenig hovrätt honom på den allvarligaste åtalspunkten, om grov misshandel, och straffet sänktes till sex månaders fängelse.”

Expressen berättar också att den nu mördade kvinnan vid minst två tillfällen det senaste året har uppsökt akutvård med svåra misshandelsskador.
I domen i Kalmar tingsrätt står bland annat att läsa:
”I februari kom hon in till sjukhus med flera revbensfrakturer. I ett första polisförhör berättade hon att maken hade sparkat henne i sidan och slagit henne hårt i huvudet. Hon sa samtidigt att detta hade hänt ”många gånger”.”
I samma förhör berättade kvinnan att maken ett halvår tidigare hade slagit och sparkat henne över hela kroppen och sedan tagit strypgrepp om halsen till hon svimmade av, uppger tidningen.
"Brottet ska bedömas som grovt eftersom strypgreppet varit livsfarligt och NN visat särskild hänsynslöshet och råhet", citeras åklagaren i domen.

När kvinnan nästa gång var i kontakt med polisen drog hon tillbaka sitt vittnesmål  och menade att allt var hopdiktat. Vid rättegången dök hon sedan aldrig upp.
Expressen uppger också att en orosanmälan har upprättats av personal på sjukhuset.
”Det gifta paret fick vid flera tillfällen hembesök av socialsekreterare. För sekreteraren berättade kvinnan att hon hade fått skadorna när hon "kånkat" på saker i källaren”, skriver tidningen.
Nu är både kvinnan och mannen döda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om