Döms för flera stölder - men släpps ur häktet

Mannen greps direkt i närheten och bara minuter efter inbrotten i Västervik i januari. Nu döms han för stölderna. Samtidigt släpps han från häktet.

Foto: Arkivfoto: Henrik Montgomery / TT-BILD

Västervik2018-02-09 08:59
Polisen hade bara 500 meter till brottsplatsen när larmet gick från området vid Hallens Buss i Västervik i januari. En man som försökte gömma sig för polisen greps direkt intill området. Hans klädsel stämmer väl med en av de tre personer som syns på företagets övervakningskamera. Han hade samma slags handskar som hittades i ett annat spår från brottsplatsen. Hans DNA fanns i en buss som är slående lik den som användes vid inbrottet.
Men 30-åringen nekar till att vara inblandad i någon brottslighet. Han uppger att han kom till Sverige bara några dagar tidigare och fått betalat för att köra den aktuella bussen till Västervik. Men att han inte fått fullt betalt för det av den okända uppdragsgivare och att han sedan rört sig runt i stan ett par dagar tills han greps.
Det tror inte rätten på. I domen anser man det vara ställt utom rimligt tvivel att mannen varit med om inbrotten och stölder.
Han döms för två fall av stöld och ett fall av häleri till villkorlig dom och dagsböter på totalt 3 750 kronor. Han ska också betala skadestånd på cirka 5 000 kronor till två drabbade företag.
Samtidigt beslutar tingsrätten att mannen som suttit i häktet i en månad ska försättas på fri fot.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om